Muška kupoholičarska groznica

Pitajte žene. Odlazak u šoping jedan je od najzanimljivijih fenomena našeg vremena. Možda zvuči pomalo preterano, budući da su ljudi oduvek odlazili u nabavku neophodnih stvari, ali samo je u savremenom potrošačkom društvu to postao ritual sam po sebi, za žene čak i neka vrsta psihoterapije; povod za druženje, nešto što obične smrtnike odvaja od onih koji spadaju u kategoriju uspešnih i dobro situiranih.

Kupovina je danas mnogo više od klasičnog odnosa kupac-prodavac. Danas vaš izgled mora da bude u skladu s odećom koju želite da kupite. A niko ne želi da ostali misle kako ste zalutali u neku prodavnicu samo zbog toga što na sebi nosite nešto što se ni u najlošije dizajniranim snovima ne bi našlo na rafovima prodavnice u koju ste stupili. Sve što ide ispod određenog nivoa smatraće se za omašku u savremenom društvu. I savremeni muškarac je prihvatio pravila te igre.

Posle radnog dana, on odlazi u teretanu, a kući stiže kasno. Oca porodice zamenio je menadžer, koji izgleda kao maneken s neke televizijske reklame. U vremenu u kojem garderoba mnogo govori o čoveku koji je nosi muškarci sve više vremena provode razmišljajući o tome koju odeću će kupiti. Saveti devojaka, supruga, prijateljica, sestara ili majki više ne predstavljaju nikakav faktor (ili bar ne onaj koji bi mogao da se kotira kao odlučujući na listi prioriteta).

Tako je novi model nekog skupocenog sata koji muškarac želi da vidi na svojoj ruci postao pandan skupocenim cipelama koje žene žele da vide na svojim nogama. Da li je onda savremeni muškarac, uspešni muškarac današnjice, postao narcisoidan, sobom opsednut i sebi okrenut individualac koji ne pridaje veliki značaj odnosu s ljudima, ali zato i te kako razmišlja o tome šta će smestiti u svoj ormar?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.