Kvantitet nije kvalitet

Seksualni život muškarca koji je slobodni strelac najčešće se odvija sasvim drugačijim tempom i po sasvim drugačijim pravilima. Razlog za to je sasvim jednostavan – odsustvo stalne partnerke podrazumeva neku sasvim drugu vrstu izazova. Međutim, promiskuitetno ponašanje, ma koliko se naoko činilo kao delotvorno, nije ključ za stvaranje uspešnog seksualnog života. Tu dolazimo do onog ključnog. Šta zapravo uopšte podrazumeva uspešan seksualni život?
Iz ugla večitih adolescenata (što je kod većine nas karakterna crta koja vremenom počinje da bledi), sasvim izvesno, to je stalno menjanje partnerki radi formiranja liste ličnih seksualnih rekorda i trofeja. Međutim, kada je promiskuitet sam sebi cilj, logično je da se manje pažnje poklanja samom kvalitetu odnosa, a više jurcanju za čarobnom, fantastičnom brojkom koja će oduševiti ostatak muškog društva. Kvantitet svakako nije isto što i kvalitet. To ne mora posebno da se objašnjava, tj. tako se bar na prvi pogled čini. Ako ni zbog čega drugog onda zbog toga što su solo muškarci obično solo u tim nekim godinama kada se podrazumeva da će biti "veliki osvajači". A baš zbog zanemarivanja te činjenice često se događa da pored zavidnog broja seksualnih avantura hvalisavci uglavnom nemaju ničega naročito vrednog da se sete.
U svakom slučaju, preporuka solo tipu nije da što pre nađe partnerku koju će odvesti u idiličnu kućicu u cveću, već pre da traga za onom koja će ga podsetiti na uživanje koje podrazumeva dobar seks. A ukoliko ta priča bude imala potencijala da se nastavi i preobrazi u nešto veće i ozbiljnije, onda samo hrabro treba nastaviti tim putem. Izoštrite svoje gene lovca i osvajača. Iskusan muškarac je vešt u proceni i veoma je svestan (gotovo uvek) da su u muško-ženskim odnosima svakojaka iznenađenja moguća.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.