U trendu

Ljubav nije slepa (1)

Od svih odluka koje treba da donesete u životu samo nekoliko njih je važno kao ona koga ćete odabrati za brak. Ako napravite loš izbor, možete provesti mnoge dane i noći venčani s osećanjem da ste nesrećni, anksiozni ili depresivni, što ne utiče samo na mentalno već i na celokupno zdravlje. Svi su izgledi i da ćete postati žrtva ekonomske nesigurnosti, jer nećete moći da redovno obavljate profesionalne obaveze ukoliko vam privatni plan ne bude u skladu s onim što vam treba da biste normalno funkcionisali na radnom mestu. Posledice lošeg izbora, lošeg funkcionisanja braka ili razvoda daleko se protežu i često služe kao loš primer sledećoj generaciji.
Zato učinite sebi uslugu i budite sigurni da ste napravili mudar izbor. Da biste to postigli, potrebne su vam neke osnovne veštine, a potrebna vam je i osoba koja je spremna da se angažuje oko svih životnih problema u kojima ćete se naći tokom zajedničkog života. Da li je ljubav zaista slepa, pa osobu za brak biramo isključivo srcem, ili na naš izbor utiče još nešto? Faktori koji utiču na izbor partnera nisu nimalo jednostavni i često ih nije lako razumeti. Smatra se da ključnu ulogu prilikom izbora partnera imaju i svesni i nesvesni motivi. Svesne možemo da prepoznamo u odlukama pojedinih mladih ljudi da se opredele za neku određenu osobu zbog njenog novca ili socijalnog statusa. To je svesna i jednostavna motivacija. Međutim, nesvesna motivacija nije tako jednostavna i nju je teže otkriti. Ona najčešće ostaje skrivena čak i za osobu koju nagoni da bira određenog partnera ili partnerku.
Nesvesna motivacija prilikom izbora partnera je duboko utkana u životne istorije svakog od nas. U takvoj situaciji očekuje se da onaj drugi zadovolji neke davne potrebe, zaceli stare rane ili ublaži strahove. U partneru se može naći zaštita, od njega se može očekivati sigurnost.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar