Mera za ljubav

Nema lepšeg osećaja od zaljubljenosti i uživanja u jednoj skladnoj vezi. Međutim, baš tada, i u najvećoj ljubavi, mora se naći mera kako ne biste otišli u krajnost.

Koliko god da se volite, ako u vezi ne ostanete svoji, ta strast će vrlo brzo nestati. Prvi znak takvog ponašanja je kada uhvatite sebe kako često izgovarate: „Mi baš volimo sve isto…“ Treba da znate da ulaskom u ozbiljnu vezu vaše želje ne nestaju i da ne morate da radite i mislite što i ona da biste tu ljubav sačuvali. Logično je da u ozbiljnim vezama jedna osoba vodi glavnu reč, ali nije logično da druga osoba kopira njegove ili njene reakcije gubeći svoju ličnost. Normalno je da postoji sličnost, ali ne opsesivna. U ozbiljnoj vezi partneri se međusobno dopunjuju.

Ako vidite sebe u ovoj priči, reagujte na vreme. Ukoliko mislite da je vaša izabranica baš prava žena za vas, onda se na pravi način i izborite za tu ljubav. Pasivnim ponašanjem i stalnim odobravanjem postaćete nezanimljivi i neprivlačni. Ako nastavite da joj povlađujete, biće sve manje izgleda da opet razbudite staru strast. Problematične veze u kojima dolazi do gubitka sopstvene ličnosti nastaju uglavnom iz nesigurnosti.

Možda je došlo vreme da se zapitate da li je stvarno volite, ili se samo plašite da ne ostanete sami ukoliko vas ona bude napustila. Ako je zaista želite pored sebe, to ne treba da traje večno – ne morate je imati pored sebe 24 sata; normalno je da deo svog dana provedete i bez nje, sami ili u društvu prijatelja. Usput, ukoliko ste zapostavili prijatelje zbog veze sa dominantnom devojkom, već tu treba da znate da nešto nije kako treba u vašoj vezi.

Dakle, ako ste se upleli u neku sličnu vezu, pravi je trenutak da dovedete stvari u red. Nije dobro kada zbog velike ljubavi zaboravite na sebe, na one koji su vam pre nastanka te ljubavi bili dragi i bliski. Život vam u tom slučaju može postati monoton, a takva osećanja prenećete i na vezu zbog koje ste sve žrtvovali.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.