U trendu

Mnoge dame će se šokirati: Muškarci uopšte ne „padaju“ na ovakve žene tvrde naučnici

Poznato nam je da su duhoviti muškarci na ceni i da je humor izuzetno jako oružje pripadnika jačeg pola u zavođenju žena. A šta je s obrnutom situacijom?

Istraživači su ustanovili da, kada su se muškarci trudili da zasmeju ženu, ona je bila više zainteresovana za njih u romantičnom smislu, ali isto nije važilo kada su se žene trudile da budu duhovite.

Muškarci će često reći da vole duhovite devojke, ali novo istraživanje Univerziteta u Kanzasu pokazuje da to nije baš tako.

Istraživači su potvrdili prvi zaključak: što je muškarac ispričao više viceva koji su bili smešni ženi, veća je verovatnoća da će ona ostvariti fizički kontakt sa njim. Ali, kada je žena ispričala vic kojem se muškarac nasmejao, to nije povećavalo šansu za vezu.

U seriji eksperimenata volonteri su zamoljeni da prostudiraju profile stranaca na Fejsbuku i da ocene njihove kvalitete. Zatim je organizovana serija sastanaka na slepo, na kojima su partneri razgovarali po deset minuta.

Istraživači su kasnije analizirali razgovore i ustanovili da, kada su se muškarci trudili da zasmeju ženu, ona je bila više zainteresovana za njih u romantičnom smislu. Ali, nije važilo isto kada su se žene trudile da budu duhovite.

Naučnici su došli do još jednog zaključka, da žene povezuju humor sa ekstrovertnošću, a ne sa inteligencijom. Ranije je pretpostavka bila da žene privlače duhoviti muškarci, jer su verovale da su takvi tipovi inteligentniji. Nova pretpostavka je da žene žele duhovite muškarce jer misle da će im veza s njima biti zabavnija, a život lagodniji.

(superzena)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.