Muška muka broj 1

Reč je o veoma ponižavajućoj situaciji. I reč je o situaciji koja bi mogla da vam se dogodi ne jednom, već više puta. Poniženje se javlja zbog toga što je reakcija našeg tela preuranjena i zato što ona ima veze sa seksom. Nije u pitanju impotencija, to je pre pitanje straha, reč je o prevremenoj ejakulaciji, koja je, jednostavno rečeno, sramotna, koja nas zbunjuje, uništava nam samopouzdanje i čini nas nesigurnim (o stresu da i ne govorimo).
Dva minuta nakon penetracije – kraj? Možda bismo za to morali da zahvalimo industriji filmova za odrasle, koja je povećala očekivanja savremenih muškaraca i žena. U svakom slučaju, velik procenat seksualno aktivnih muškaraca žalio se bar jednom na ovaj problem. Svi pripadnici jačeg pola aktivno tragaju za odgovorom na pitanje zašto se preuranjena ejakulacija dešava, kako se nositi s tim problemom i kako ga se rešiti.
Kao i u svakoj drugoj situaciji koja ume da stvara mnogo neprilika, postoji čitav spektar razloga, ali se oni mahom kreću u dve oblasti – oni koji su biološke prirode i oni koji su psihološke (osećaj krivice ili neiskustvo). Verovatno je istina negde na sredini, kao kombinacija oba faktora. Pored zakazivanja pregleda prostate ne bi bilo loše ni vežbati metod koji bismo mogli da nazovemo "stani-kreni"; on bi trebalo da pomogne da se orgazam bolje oseti i odloži.
Metod nije previše komplikovan – u toku seksualnog odnosa jednostavno stanite pre tačke bez povratka, opustite se, i onda nastavite tamo gde ste stali. Prema nekim stavovima koji su zapisani još u Kamasutri, joga i meditacija takođe mogu da budu delotvorni pomagači prilikom rešavanja ovog problema. A ako nekome treba verovati, onda su to Indijci, koji su vekovima unazad seks tretirali kao pitanje umetnosti i načina života kojim se zadovoljavaju sva čula.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.