U trendu

Muškarci, manji vam je nego što mislite: Ovo je jedini način za merenje ‘muškog ponosa’

Iako bi većina već trebalo da zna da veličina nije bitna kada je reč o seksu, pokazalo se da zapravo postoji prosečna veličina.

Nedavno je sprovedena studija kako bi se otkrilo šta se smatra prosečnim kada je veličina penisa u pitanju. Stručnjaci su proučili 17 prethodnih radova koji su u obzir uzeli 15.521 muškarca i zaključili da je prosečan penis dug 9,1 centimetara.

Prema studiji iz 2014. objavljenoj u British Journal of International Urology prosečni penis u erekciji dugačak je 13,1 centimetara.

To, prema Gordonu Mjuru, urologu s King’s Collegea u Londonu, znači da je prosečni obim u erekciji ‘nešto manji od prosečnog krastavca’.

Iako neki misle da je penis od 20 centimetara sasvim normalne veličine – on je zapravo znatno iznad proseka.

Kako izmeriti penis?

Stručnjaci kažu da postoje određene metode koje bi trebalo koristiti za merenje penisa ako želite da dobijete tačne rezultate.

Da biste izmerili dužinu, traku za merenje (najbolje krojački metar) stavite na podnožje penisa. Postavite je što bliže karličnoj kosti. Zatim pustite traku  do vrha bez da je savete na kraju.

Kada je reč o ispitivanju obima, morate u potpunosti saviti mernu traku oko najdebljeg dela tela. Obično se ispostavi da je to otprilike na polovini penisa, piše Daily Star, a prenosi 24sata.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar