Muškarci morali da biraju najseksi žensko telo – rezultat je šokirao sve

Muškarci iz deset zemalja sveta, i oni oženjeni i samci, dobili su zadatak da izaberu najprivlačnije žensko telo od ponuđenih 5.

Pred njima su bile idealne dame u godinama, žene od 30 do 50 i one mlađe.

Kako je anketa bila anonimna, muškarci nisu imali faktor bojazni da će njihove lepše polovine saznati kako su glasali, dok su oni koji su singl opušteno označili kakvo žensko telo najviše vole da vide pored sebe.

Rezultat je bio za mnoge očekivan, za one sklonije realnijoj predstavi života – poražavajući.

Najpopularnijim se pokazao oblik tela s indeksom telesne mase 19, koji je donja granica zdrave težine. Sve ispod toga smatra se pothranjenošću.

Dakle, muškarcima se definitivno najviše sviđaju žene koje su manekenski građene i koje će, zašto ne napisati, i najteže u životu upoznati i imati.

Takođe se pokazalo da se s povećanjem indeksa telesne mase (BMI) privlačnost ženskog tela kod muškaraca smanjuje, piše Indy100.

„Fitnes se danas svodi na dve stvari – preživljavanje i sposobnost za reprodukciju. Ono što smo želeli da istražimo je da li je ideja da gledamo u nekoga i mislimo da je fizički atraktivan zapravo utemeljena na evolucijskim predstavama o tome da su te osobe sposobne za preživljavanje i reprodukciju“, rekao je voditelj istraživanja, profesor Džon Spikmen, prenosi Index.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.