U trendu

Muškarci se žene iz ova dva razloga i to važi za baš svakog muškarca

U današnje vreme, budimo iskreni, muškarci baš i ne žure sa brakom i nemaju tu potrebu da se skrase s jednom devojkom “do kraja života”. Umesto toga, radije godinama odugovlače sa brakom, govoreći da je to samo formalnost i da papir nepotreban. Ali ipak postoje oni koji su spremni da se venčaju i zasnuju porodicu sa svim posledicama koje proističu iz ove odluke. Pa koji su razlozi zbog kojih se odlučuju na tako odgovoran i ozbiljan korak? Stručnjaci kažu da postoje samo dva takva glavna razloga.

Zašto se muškarci žene?

1. Muškarcu je „zgodno“ da se oženi baš tom ženom

Zamislimo situaciju: Muškarac upoznaje ženu koja se bori da mu udovolji, a i ona je zgodna, lepa i, što je najvažnije, više je zainteresovana za njega nego on za nju. A muškarci, inače, to odlično osećaju. I ova žena na sve moguće načine “zaslužuje” njegovu ljubav: kuva neverovatna jela, ugađa mu u krevetu, brine se o njemu, ne pametuje mu i generalno ne čini ništa da ga optereti. Ali u isto vrijeme svim silama pokušava da ubedi muškarca da je baš ona idealna za ulogu dobre i uzorne supruge, piše Stil.rs.

Zbog svega toga, čovek s vremenom počinje da razmišlja: “Zašto da ne? Pogodno je!” Odnosno, ako je cilj ovog muškarca bio da pronađe “udobnu” ženu, u kojoj bi se idealno spojila uloga ljubavnice, kuvarice, ponekad “mame” i, što je najvažnije, ta žena mu može organizovati potpunu udobnost i spokojstvo, onda je on spreman da se “žrtvuje”. Na kraju krajeva, on želi da dobije svu ovu udobnost stalno – 24 sata dnevno. Ali ovde je važno i to što ova žena NIJE živela i nije htela da živi sa njim PRE udaje, to jest, ona je, naravno, mogla da ga poseti i čak ostane nekoliko dana i tada je ona blistala svojim, na primer, odličnim kulinarskim umećem ili da u njegovom stanu dovede stvari u red, ali je istovremeno jasno stavila do znanja da neće živeti samo sa muškarcem, kako se sada kaže, u građanskom braku, jer ona ima druge vrednosti i prioritete. I tada čovek shvati da neće biti „besplatnih poklona“, i ako želi da se stalno kupa u ljubavi i naklonosti ove žene, a pored toga da dobije sve udobnosti, onda treba da se oženi, pa to na kraju i uradi.

2. Muškarac se zaista zaljubio u ovu ženu

Ako se muškarac zaista iskreno zaljubio u ženu, onda se pitanje kako ga “prisiliti” da se oženi, u principu, ovde ne postavlja. Na kraju krajeva, on sam je spreman da joj da bračni predlog, i to čak i uprkos činjenici da se ta žena nije ni dokazala. Dovoljno je da voljena žena samo bude spremna za brak, a ovo je zaista dovoljno. Štaviše, često se dešava da se upravo muškarac dodvorava ovoj ženi, pokušava da je usreći, a ako i ona uzvrati istom merom, onda muškarac misli: “Moram da se oženim!”

I sada, nakon nekog vremena, pošto je bio potpuno srećan i najvažnije siguran u ispravnost sopstvene odluke, on se zaista oženio ovom ženom. Na kraju krajeva, shvatio je da je to zaista njegova sudbina.

Naravno, možda postoje i neki drugi razlozi za stupanje u brak, ali ova dva razloga su i dalje glavna, a svi ostali, na ovaj ili onaj način, proizilaze iz ova dva.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar