U trendu

Muški nakit

Nema sumnje da je sat najbitniji muški modni detalj. Konzervativniji muškarci će otići još dalje i proglasiti ga za jedini neophodan, dok će ostale detalje okarakterisati kao suvišne i beskorisne. Ako delite to mišljenje, izboru tako bitnog komada posvetite dovoljno vremena. Ima zagovornika stilskog pravila po kome dobro opremljen muškarac mora imati bar tri sata: svakodnevni, za sportske aktivnosti i elegantan. Ukoliko ovakav stav smatrate preteranim, onda vam je i jedan, ali pažljivo odabran, sasvim dovoljan. Pri izboru razmišljajte o estetskoj dimenziji, dakle, dizajnu sata, zatim materijalu od koga je napravljen, što je presudno za rok trajanja, i na kraju o njegovoj funkcionalnosti. Međutim, možete da odete i korak dalje…

Savremeni muškarac može izgledati dobro sa pažljivo odabranim nakitom sve dok ne pretera u tome. Denis Rodman je granica do koje ne treba ići. Klasičan izbor je nakit od zlata, srebra ili platine. Ukoliko želite nešto drugačije, odlučite se za nakit od titanijuma, koji je vrlo prijatan za nošenje i dosta lak. Njegove jedinstvene osobine svrstale su ga u glavne trendove u savremenoj industriji nakita.

Ukoliko se opredelite za ogrlicu, vodite računa da bude jednostavna i srednje debljine, jer će ona koja je previše debela stvoriti gangsterski izgled, što nije uputno. Retke su situacije koje će dopustitti da vam se ogrlica vidi; jedna od njih je ispod diskretno otkopčane košulje. Prsten odavno nije simbol koji se povezuje isključivo sa činom venčanja već je i vrlo popularan muški komad nakita. Danas se prsten može nositi na svakom prstu, a najhrabriji se odlučuju za palac. Pri izboru se setite da je veliki prsten ujedno i veliki problem. Pored toga što izgleda neproporcionalno u odnosu na prst i ruku, on može biti i vrlo nepraktičan za nošenje.

Nešto manje popularne su narukvice, čiji se doprinos dobrom izgledu često zanemaruje. Mogućnost izbora ovde je veća s obzirom na to da pored metalnih postoje i one od perli, kože, gume itd. Važno je da narukvica ne bude previše zategnuta, ali ni previše opuštena.

Priča o nakitu nije gotova dok se ne pomenu minđuše. Nekada je vladalo mišljenje da je taj komad nakita rezervisan samo za žene, tinejdžere i muzičare. Pojavom pirsinga ovaj nakit doživljava novu popularnost, a sem na ušima sada ih ima i na obrvama, usnama, jeziku, bradavicama… Nema sumnje da svaka vrsta pirsinga emituje buntovnički izgled, a to, zavisno od posla kojim se bavite, može izgledati neprofesionalno a time i nepoželjno. Dobro razmislite pre nego što se odlučite za ovu vrstu detalja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.