Naše greške

Vozite se kući posle prijatne večere s prijateljima, ali se čini da ona nije prezadovoljna kao vi. Tačnije, ubeđeni ste da vam šalje neke čudne vibracije. Ljuta je, to je evidentno, samo se postavlja pitanje zbog čega ovog puta, kad je sve delovalo savršeno. Zbog toga što je ni ovog puta niste u dovoljnoj meri uključivali u razgovor? Da li je nezadovoljna zbog teme o kojoj se čitave večeri pričalo? Ili je u pitanju možda nešto sasvim treće? Sada je na vama da osetite njeno ponašanje i da budete dovoljno sigurni u sebe da joj se obratite pitanjem: "Želiš li da razgovaramo?" Ako pita zašto vas to zanima, recite joj nešto o njenom zabrinutom izgledu koji je počeo da brine i vas. U krajnjem slučaju, ako problem postoji, treba ga rešiti.
Ukoliko se ispostavi da je neka "muška greška" dovela do toga da se ona oseća nezadovoljno, a obično je baš tako, postarajte se da joj se odužite za te greške (kad je već objasnila uzrok svog nezadovoljstva) što pre i što konkretnije. To je najbolji način da se krene u pravcu rešavanja problema. Žene to obožavaju. Sve dok ne ispadate slabić, uvek je dobro da priznate da ste baš vi, a ne ona, negde pogrešili. Ako treba, tražite još jednu priliku. "Nisam želeo da se na ovaj način završi upoznavanje s mojim prijateljima"; već ovo zvuči sasvim dobro. Ili: "Žao mi je što te nisam uključio u razgovor, to je bilo nepažljivo s moje strane." Važno je da se ostavi utisak da se slična situacija neće ponoviti.
Teško je smiliti adekvatno izvinjenje u hodu, ali učinite to prvom prilikom ako ste već napravili neku grešku. Na taj način ćete izbeći njeno ogorčenje i otkriti najkorisniji mogući način da se zakoči potencijalna svađa. Umesto da se očajnički trudite da promenite prošlost, fokusirajte se na budućnost i počnite iz početka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.