Ne štedite poljupce

Svaka ljubavna priča počinje na isti način: poljupcem koji onima koje ljubimo govori o našoj želji, osećanjima i razumevanju. Posle mnogo godina zajedničkog života, često zaboravljamo koliko nam znači svaki dat i uzvraćen poljubac. Ipak, nikada nije kasno za obnavljanje tog rituala kojim drugoj strani nedvosmisleno pokazujemo da je volimo i da smo srećni u njenom društvu.

Rutina je ono što uništava draž poljupca. Danas se mladi zaljubljeni parovi ljube svuda: u praku, u gradskom prevozu, na ulici. Zaneti svojim osećanjima, potpuno su nesvesni pogleda koje im drugi upućuju. Ponekad su to i znaci neodobravanja. Međutim, isti ti koji osuđuju ovakvo ponašanje često im zavide na iskrenosti koju su oni davno izgubili. U neprekidnoj žurbi koju im nameće svakodnevni život mnogi su zaboravili koliko im znači makar i nežan partnerski poljubac u obraz. Kada odlaze na posao, na brzinu promrmljaju pozdrav, a uveče uz večeru jedva da imaju snage da jedno drugom ispričaju kako im je prošao dan. Tu se suočavamo sa zaboravljenom senzualnošću.

Poljubac je jedan od najvažnijih začina u vezi. Ovim jednostavnim činom voljenoj osobi govorimo koliko je volimo i želimo. Nažalost, mnogi dugogodišnji parovi gotovo da se više i ne ljube, ili to čine veoma retko, bilo zato što je njihova veza uhvaćena u zamku rutine, bilo zato što se poljubac danas u velikoj meri doživljava kao uvod u seksualni čin.

Poljubac jeste prvi intiman trenutak u svakoj vezi. On otkriva kolika su osećanja dveju osoba i koliko su njihova tela usklađena. Pored toga, poljubac budi i nove emocije. Setite se kako ste ostajali bez daha gledajući poljupce u poznatim filmovima – u prvom planu na velikom platnu vidite usne koje tek što se nisu dodirnule, ali taj trenutak se odlaže, uzbuđenje u publici raste i dostiže kulminaciju tek kada se njihove usne napokon spoje u poljubac nabijen senzualnošću.

Suprotstavite se dosadi – prepustite se poljupcima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.