U trendu

Nedostupni pod pokrivačem

Mobilni telefoni imaju nesumnjiv uticaj na naš svakodnevni život. Ipak, snaga tog uticaja veoma zavisi od godina starosti. Najstariji korisnici mobilnih aparata, recimo, oni koji su stariji od 50 godina, smatraju mobilni telefon važnim, ali ga koriste manje od pripadnika ostalih grupa; češće ga isključuju, a i rado ga ostavljaju kod kuće. Neke navike teško se prihvataju, a starost je konzervativna sama po sebi.

Nasuprot njima nalaze se „mobilni manijaci“. Oni su najčešće u starosnoj grupi od 11 do 35 godina. Razgovor putem mobilnog telefona za njih predstavlja pravo zadovoljstvo, a mobilni telefon veliko olakšanje u svakodnevnom životu. Pored toga, vrlo često koriste SMS usluge kao zamenu za telefoniranje, ili kao način za saopštavanje neprijatnih novosti.

Između te dve grupe nalaze se iskusni biznis korisnici. Oni gotovo uvek imaju mobilni telefon sa sobom pošto žele da poslovno i privatno budu dostupni u svako doba. Ipak, ponekad svesno izdvajaju vreme kada ne žele da ih ometaju pozivi, pa isključuju svoje mobilne telefone.

Tu su i skeptični individualci, koji nisu baš oduševljeni mobilnim telefonima. Mobilni je za njih neka vrsta nužnog zla. Ne žele da su uvek i svuda dostupni, čak se zbog toga osećaju dobro. Njihov mobilni telefon je najčešće isključen.

Kad je reč o aktivnim mladim ljudima, najmlađim korisnicima mobilnih telefona, onim ispod 12 godina, oni veoma rado šalju poruke preko SMS-a, a najčešće nemaju svest o tome da razgovori sa kućnog telefona sa nekim koga pozovu na mobilni može da napravi ogroman račun koji ne plaćaju oni. Tu se već postavlja roditeljsko pitanje brige o tome kada vam dete telefonira i koliko dugo to radi.

Ipak, postoji jedno mesto gde niko ne koristi mobilni telefon, bez obzira na to u koju grupu spada, a to je njegovo veličanstvo, divna sprava poznatija pod imenom krevet. Ispod pokrivača telefonu jednostavno nije mesto.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.