U trendu

Nekoliko neobičnih muških hobija

Prestari ste za maketarstvo? Previše fini za gluvarenje? Previše plašljivi za snoubording?
Ako možete da odgovorite potvrdno na sva tri pitanja ili na samo jedno od njih, verovatno tražite novi hobi – nešto što može da vas istera iz kuće, da stimuliše vaše telo i um i da vam posluži kao razlog zbog kog nipošto ne možete da provedete nedeljno popodne s taštom i tastom.
Slobodno odahnite. Zaronite u svet otkrića, avantura i izazova, jer sledeći hobiji nisu za kukavice i lezileboviće.
Ukoliko vam sve ovo izgleda preterano, obavestite se o tome čime se bave ljubitelji ekstremnih aktivnosti širom sveta, a onda pozovite komšiju na još jednu partiju šaha.

1. Urbano istraživanje

Urbani istraživači su grupa živahnih ljudi zainteresovanih za prošlost. Cunjaju po mračnim mestima i napuštenim zgradama. Upadaju u stare bolnice i druge institucije, šunjaju se podzemnim tunelima i otkrivaju zaboravljene delove gradova. Ponekad to rade zato što ih ozbiljno interesuju istorija ili arhitektura, ali najčešće žele samo malo više uzbuđenja.

2. Geocaching

Reč je o visokotehnološkoj potrazi za blagom. Ovaj hobi idealan je za muškarce koji vole boravak na otvorenom i zgodne tehničke spravice. Poklonici ove razonode koriste GPS tehnologiju da bi sakrili i našli blago. To "blago" može biti nešto zaista vredno, ali i neka trica – najveća zabava je u traženju.

3. Primećivanje NLO-a

Iako većina neidentifikovanih letećih objekata na fotografijama izgleda kao gomila šerpi i tiganja zafrljačenih u vazduh, primećivanje NLO-a je neverovatno popularno. Širom sveta postoje klubovi u kojima se s velikim žarom diskutuje o vanzemaljskim aktivnostima koncentrisanim na određenom području.

4. Ekstremno peglanje

Može se reći da ovaj hobi kombinuje uzbuđenje usled boravka na opasnim mestima u prirodi i zadovoljstvo zbog dobro ispeglane košulje. Kakva su pravila igre? Potrebne su vam pegla i daska za peglanje. Pravila su prilično jednostavna: zahteva se ispravljanje nabora (to jest, peglanje) na otvorenom prostoru, a to može biti ispod vode, visoko u planinama, pa čak i u vazduhu.

5. Kućno pivarstvo

Od kuvanja i fermentacije do flaširanja i ispijanja piva u kućnim uslovima može proći i šest nedelja, a čitav proces obično rezultira tečnošću tamnobraon boje čiji ukus podseća na nešto što se može iscediti iz prljave kafanske krpe. Posebno zanimljiva činjenica u vezi s kućnim pivarstvom jeste to što je, za razliku od mešenja hleba u kućnim uslovima, krajnji proizvod aktivnosti u koju je uloženo mnogo vremena i truda znatno lošiji od svog fabričkog ekvivalenta.

6. Otkrivanje metalih predmeta pod zemljom

Ovde su se udružile dve omiljene muške opsesije: tehnika i novac. Kupite spravu koja svetli i pišti i ona vam pronađe zakopano blago. Tako je u teoriji. U stvarnosti završite s gomilama metalnih konzervi i bezvrednih novčića. Međutim, zašto biste igrali loto kada postoji mogućnost da baš vi okrijete zaboravljeni ratni plen varvarskih hordi?
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar