Ništa bez slobode

Sloboda je jedna od najbitnijih stvari u svakoj vezi i zbog toga nijedan par ne bi smeo da dođe u situaciju popularno nazvanu „gušenje“. Muškarac i žena koji su u vezi moraju se izboriti za svoju slobodu, čak i po cenu svađe. Jedino će se na taj način izbeći opasnost od „simbioze“, a veza će imati šansu da ostane zdrava. To ujedno znači i izbegavanje bračne zamke ili izvlačenje iz nje ako ste već upali u nju na ovaj ili onaj način.

Za početak, ne bi bilo loše da odredite jedan dan u nedelji kada ćete vi i vaša partnerka izaći, ali svako sa svojim društvom – muško i žensko veče. Možda će vam to u početku izgledati kao izgubljeno vreme, ali ćete tako, ako ništa drugo, sigurno imati još jednu temu za razgovor. U toku poslovnog dana ne bi bilo loše da odvojite vreme za ručak sa kolegom ili koleginicom. Pauzu koristite za ljubavno gugutanje preko telefona sa partnerkom, a ručak je ručak. Tada se, s obzirom na dnevne obaveze koje imate u kancelariji, mogu razmeniti saveti o poslovnim problemima, poneki trač, pa čak i neki događaj iz privatnog života.

Imajte u vidu da je važno i ne zapostavljati sopstvenu porodicu. Možda vam roditelji često idu na živce svojim savetima, ali to treba istrpeti. Vreme za porodicu je veoma važno da bi se dve osobe razumele u jednoj vezi. Obavezno imajte neki hobi. Možda sa partnerkom u slobodno vreme radite sve što vas zanima, ali morate pronaći nešto što će biti samo vaša preokupacija. Ako ništa drugo, tako možete upoznati nove ljude.

Odvajanje vremena za sebe je ključna stvar za funkcionisanje svake veze. Trideset minuta ili ceo dan – nije važno. Važno je da to vreme koje ste posvetili sebi i svojoj slobodi korisno potrošite. Onda će i ljubav funkcionisati bolje pošto ćete se i vi i vaša partnerka vraćati u vezu osveženi i sa nekim novim iskustvom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.