U trendu

Njene fraze

Naizgled jednostavne reči kao što su „dobro“ ili „hvala“ dobiju sasvim drugo značenje kada ih izgovaraju dame. Kako se mi snalazimo s „malim rečnikom ženskih fraza“? Kako ko. Proniknuti u ženske misli kada nam kažu „dobro“, „za pet minuta“, „nije mi ništa“, ili „potpuno mi je svejedno“, nikada nije bilo lako.
Reč „dobro“ žene obično izgovaraju prilikom svađa ili prepirki, a time žele da nam stave do znanja da su one u pravu i da žele da stave tačku na razgovor.
Što se tiče fraze „za pet minuta“, situacija je dobro poznata svakom muškarcu. Ako se ona sprema za izlazak, pet minuta treba tumačiti kao period od 30 do 60 minuta. Međutim, ukoliko vi gledate utakmicu i kažete joj da ćete nešto uraditi za pet minuta, znajte da ona očekuje da to i obavite, i to u roku od pet do deset sekundi. Ovakve prilike često umeju da budu praćene i uzdahom bez reči, što nije posledica njenog uživljavanja u špansku seriju ili melodramu koju gleda na TV-u, već je deo vašeg razgovora, u kojem njeno glasno uzdisanje predstavlja negodovanje što je vi nikada nećete razumeti.
Ako čujete frazu: „Nije mi ništa“, znajte da ste gotovi. Žene je izgovaraju kada su vrlo ljute i povređene, a dva do tri minuta posle te rečenice očekuje vas žučna svađa.
Na kraju, kada je čujete da kaže: „U redu je“, znajte da ništa nije u redu i da treba da se povučete. Nešto ste grdno zgrešili i ona upravo smišlja da li da vas ostavi ili da pripremi neku drugu kaznu.
Kada nam žene kažu: „Hvala ti“, tu imamo dvojaku situaciju. Ako kaže samo: „Hvala“, onda zaista želi da se zahvali, ali ako kaže: „Hvala ti„, onda želi da istakne da ste je naljutili. Nemojte slučajno da naivno izgovorite: „Nema na čemu“, jer sledi ršum. Ukoliko ona na to doda: „Potpuno mi je svejedno“, znajte da je upravo suprotno. Uopšte joj nije svejedno kakav ćete izbor napraviti. Zato posle te rečenice dobro razmislite šta ćete joj sledeće predložiti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.