Novac i pol

Pored tolikih razlika koje postoje između muškaraca i žena čak i trenutak podizanja novca i obavljanje istog posla čini jednu od bitnih razlika između dva pola. Razmislite: kada želite da podignete novac, vi to učinite brzo i efikasno. Dovezete kola do željene banke (ili bankomata), ubacite karticu, ukucate šifru i željenu sumu novca. Uzmete karticu i gotovinu, a potvrdu bacite ispod bankomata. U slučaju da ne podižete novac s bankomata, uđete u banku, sačekate red, uzmete keš i odvezete se dalje.

Kod žena je sasvim druga priča. U redu, slično je, recimo, to što se i ona može dovesti kolima do željenog mesta. Doduše, onda tu vozi malo u rikverc, pa opet napred, pa joj se ugasi motor, pa opet krene nazad i tako nekoliko minuta sve dok se na kraju ne parkira (naravno, pogrešno).

Kada otvori tašnu, počinje potraga za karticom, što podrazumeva istresanje čitavog sadržaja torbe na suvozačko sedište. Tu se obavezno naleće na kutiju sa šminkom, što znači da će se uz pomoć retrovizora osvežiti izgled. Pokušaji da se kartica ubaci u bankomat (jednom kada se pronađe) mogu biti mnogi i uglavnom traju sve dok se ne shvati da je kartica okrenuta na pogrešnu stranu. Dobro, bolje ikad nego nikad. Dok pokušava da se seti svoje šifre i ne uspeva u tome, počinje da lista notes u koji ju je zapisala, prisećajući se istovremeno slatkih tipova čije je telefone zapisala sinoć. Vraća se u realnost tek kada joj se polomi nokat, zbog čega greši u ukucavanju šifre, pritiska cancel i ponovo ukucava broj, ovoga puta tačan.

Zatim ponovo prazni tašnu na suvozačko sedište kako bi našla novčanik, u koji stavlja novac, vozi napred jedno dva metra, pa vozi u rikverc isto toliko da bi uzela karticu s bankomata. Pre nego što ponovo krene, još jednom proveri šminku, ponovo pali auto, jer se u međuvremenu ponovo ugasio (šta je s tim kolima?), i vozi se dalje razmišljajući o tome na šta će potrošiti novac koji je podigla. Dok dotična dama čeka na semaforu, prebira po diskovima i konačno primećuje da nije spustila ručnu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.