U trendu

Obavezna garderoba

Postoje odevni predmeti koje kao savremen muškarac morate pronaći u svom ormanu kada ga otvorite. Ne morate fizički podsećati na Džemsa Dina (mada ni to nije loše), ali imajte na umu da je on u svojoj kratkoj karijeri snimio samo tri filma, što mu je bilo dovoljno da postane uzor generacijama mladih koji su identifikujući se s njim prihvatili njegov način odevanja. Ležernost koju je posedovao treba da izbija iz vašeg načina odevanja. Njegov jednostavan ali i danas popularan stil činili su dobar par leviski, bela majica kratkih rukava i crna kratka jakna sa zipom.
Gotovo da ne postoji modni kreator koji ne bi voleo da je izmislio teksas i podario ga čovečanstvu. Džins može biti i ekspresivan i diskretan, može da ima seksepil i jednostavnost, sve ono što možete poželeti u datom trenutku i u datoj situaciji.
Za one koji se ne sećaju, tvorac džinsa je Levi Štraus, trgovac jevrejskog porekla i emigrant iz Bavarske, koji je gonjen zlatnom groznicom stigao u Ameriku. Kada su mu kupci zatražili pantalone pogodne za rad, isekao je šatore i sašio ih. Od 1860. godine pravio ih je od jednako izdržljivog materijala, a džins je stigao u Evropu tokom Drugog svetskog rata, dok je globalnu popularnost stekao zahvaljujući buntovnicima sa filmskog platna: Džemsu Dinu i Marlonu Brandu.
Ne bi bilo loše da posedujete i jedan dobar krzneni kaput sa kapuljačom (originalan naziv – parka) koji je po kroju najsličniji košulji, a namenjen je područjima u kojima temperatura ume da bude niska. To može da bude i dobro postavljena jakna dužine do bokova sa kapuljačom, često od vunene ili vodootporne tkanine koju koriste skijaši, lovci ili vojna lica. Ispod toga možete obući jednostavnu polo majicu kratkog rukava od pamučne tkanine, sa kragnom i kopčanjem na tri dugmeta.
Ukoliko ste ljubitelj odela, nemamo ništa protiv toga sve dok vodite računa o detaljima. Niste sigurni koje dugme treba zakopčati, a koje ne? Dilema je česta. Ako je reč o sakou sa tri dugmeta, nikada ne treba kopčati poslednje dugme, dok prvo dugme treba zakopčati uvek, sem kad je u pitanju model sa mekšim i užim reverima. Kada je oblačenje u pitanju, briga o detalju mora se sprovesti do kraja, bez obzira na to koliko vam to izgledalo beznačajno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.