Obline, obline

Još od nastanka civilizacije, bile one otkrivene kao u Egiptu ili na Kritu, ili pokrivene kao u Atini i u Rimu, ženske obline su se poigravale muškom požudom. Ona se razvijala od taktilne nežnosti do opsesije oblikom. Ništa nije tako promenljivo kao erotski stav prema ženskim grudima. Želja ili ukus kreće se od elastičnih i malih grudi egipatskog kanona do mišićavih i čvrstih oblina grčkog ili rimskog kanona. Obično se veruje da je klasična epoha tražila mišićavost, dok je barok hvalio i podržavao bujnost i sočnost, čak i na štetu čvrstine.

Kao pomodna bića, žene su uvek bile spremne za sve samo da im grudi budu u skladu sa trendom. Uopšte uzev, stari pojasevi, korseti, brushalteri, mideri i ostala oprema (ili sprave za mučenje) bili su uslovno prilagođeni telu da bi se dojke istakle u skladu s važećim i nezvanično i prećutno priznatim muškim željama.

Situacija nije mnogo drugačija ni danas, s tim što su odevne predmete zamenili silikoni. Opsesija u jednih, fetišistički predmet u drugih, ovaj manje ili više istureni deo tela vešto erotizovan u celini dobio je novu vrednost u našoj erotskoj estetici, što i nije čudno. Na neki način, grudi jesu neka vrsta gravitacionog centra ženske odeće. Moda je čudo koja ih u jednom trenutku naprći do grla, a izrez spusti do pupka, pa onda u sledećem trenutku učini da budu što manje, gotovo nevidljive.

Još nekoliko informacija, u slučaju da ne znate: dojke zauzimaju prostor od trećeg do sedmog rebra; generalno su polusfernog oblika, a u zapremini i finesama njihovog oblika postoje razlike. Veličina nije u vezi ni sa godinama ni sa konstitucijom žene. Spadaju u značajne erogene zone na ženskom telu; dobra stimulacija grudi dovodi do vrhunskog užitka obe strane.

Pronađite one koje vam najviše odgovaraju i uživajte u njima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.