U trendu

Odelo i stas

Ukoliko spadate u grupu savremenih poslovnih muškaraca, onda znate da taj tip pripadnika jačeg pola uvek želi da ostavi dobar utisak, da uvek treba da nosi savršeno odelo (koje mu savršeno pristaje, a ne savršenu marku), ali i da zna kako da uskladi sako i pantalone sa svojim stasom.
Prosečno građeni muškarci trebalo bi da se prihvate sakoa s dvorednim kopčanjem. On je idealan za njihovu konstrukciju, jer im gornji deo izgleda razvijenije. Sako naglašenog struka ističe linije vašeg tela, a pripijen uz kukove odgovaraće vam samo ukoliko ste niski i dobro građeni. Dugački reveri učiniće da izgledate viši.
Ovakvoj figuri odgovaraju i pantalone s manžetnama, koje daju razmeru između sakoa i pantalona. Pantalonama s falticama naglasićete vitkost, a udobnije su i za sedenje. "Duboke" pantalone učiniće da vaše noge izgledaju duže. Možete da birate desen, ali vodite računa da ne preterujete s kombinacijama. Ako niste sigurni, odlučite se za jednostavniju varijantu.
Visoki i mršavi muškarci, da bi vizuelno smanjili visinu, treba da se odluče za odela s blago naglašenim ramenima, s malim naramenicama ili čak i bez njih. Sako s tankom postavom daje određenu formu sakou, tako da ne izgleda ni preširoko, ni preusko. Pored toga, obavezno treba da pokriva bedra.
Vašem stasu odgovaraju i ravno krojene pantalone, bez faltica. Ne birajte odela sa širokim prugama, a ako ih baš želite, idealne su uske, bez karo desena.
Što se tiče muškaraca zdepastije građe, njima se preporučuje da prvo izgube koji kilogram, a da se zatim upuste u odabir odela koje će nositi. Ukoliko ipak moraju da izaberu neki model, najbolja je elegantna, ali jednostavna vrsta sakoa sa tri dugmeta – on će učiniti da izgledaju viši.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.