Odgovorno muški

Postoji jedna reč od koje dobar deo nas beži kao đavo od krsta: odgovornost. Međutim, pre ili kasnije dođe trenutak kada više nemamo gde i kada je vreme da prihvatimo da smo odrasli muškarci, budući muževi i očevi, i da su to uloge koje ćemo poželeti da igramo. Ne radi se tu samo o odgovornosti za sebe, već i za druge, jer je u prirodi svakog od nas da se ponaša zaštitnički prema svojoj lepšoj polovini, deci, okolini, imovini itd. Desiće nam se da ćemo u jednom trenutku bolje razumeti svoje očeve jer ćemo se naći u njihovoj situaciji. Shvatićemo zašto se kaže "glava porodice" i koju količinu odgovornosti to nosi. Za mnogo toga u životu bićemo odgovorni uglavnom sami sebi jer okolina neke stvari podrazumeva, ali dokle god u svojim očima budemo izgledali kao odgovorna osoba, sve će biti u redu.
Zbog toga i treba uživati u lepim trenucima. Ili se jednostavno potruditi da se oni stvaraju što češće i da ih što bolje proživimo. Iako kratko traju (ili se nama tako čini), ti trenuci uživanja mogu nam dati mnogo pozitivne energije. Mnogi misle da je za uživanje potrebno mnogo vremena, novca ili nečeg trećeg, ali zaboravljaju da je osnova svakog uživanja ono što smo mi sami, sve ostalo može – ali i ne mora. Odgovornost prema samom sebi potrebna je čak i kada se radi o uživanju.
Svaki trenutak koji podelimo s voljenom osobom ili prijateljem jeste lep. Nije bitno da li se u tom trenutku šetamo pored reke, letimo preko okeana na neko romantično ostrvo ili pravimo roštilj s prijateljima. Bitno je da prepoznamo te trenutke, kako smo do njih došli i kako da ih što češće ponavljamo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.