Odmor za odeću

Bilo da živi sam ili ne, svaki muškarac mora da vodi računa o svojoj garderobi; naročito zaposlen muškarac, jer je njegov orman prepun odela koja moraju biti dobro očuvana kako bi izdržala više godina nošenja. Postoje neke stvari koje mogu produžiti vek trajanja vaše garderobe.

Kao i vama, odeći treba odmor. Ne nosite istu stvar dva dana zaredom, jer komad odeće treba da odstoji bar jedan ceo dan pre nego što ga ponovo obučete. Pored toga, loše je da vas zapamte kao „dečka u sivim pantalonama“ pošto ih nikada ne skidate. Čak i kada kasnite na važan sastanak, poslovan ili intiman, nemojte biti lenji. Stvari koje ste prethodno izvukli iz ormana okačite nazad na vešalice pre nego što izađete iz stana – time sprečavate da se odeća izdeformiše pre vremena.

S vremena na vreme dajte svojoj garderobi oduška. Iznesite je na terasu ako je lep i sunčan dan ili otvorite ormare i dozvolite svežem vazduhu da uđe u njih. Znajte da prašina može da pokvari vašu odeću pre vremena; zato joj je potrebno četkanje, kako biste izbacili nakupljenu prljavštinu iz nje.

Pranje odeće je veoma bitno, ali pre nego što ubacite svoju odeću u veš-mašinu najpre tresnite svaki komad pojedinačno kako ih ne biste zgužvane bacali u bubanj; ako se plašite da vam se odeća ne oboji u toku pranja, izvrnite je naopako; obavezno pretresite džepove kako ne biste oprali stvari kojima pranje nije neophodno. Što se tiče peglanja, ako već morate sami to da radite, obojenu odeću uvek peglajte tako što ćete između pegle i odela staviti komad starog čaršava, majice ili krpe. Tako vam originalna boja neće izbledeti zbog izlaganja visokoj temperaturi.

Činjenica da živite sami ne mora da znači da treba da izgledate kao vagabund. Čisti, mirišljavi i ispeglani uvek ćete biti u mogućnosti da privučete neku damu. Posle toga, brigu o svojoj odeći možete da prepustite i njoj – ako bude voljna da se stara o vama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.