Okrenite nov list (2)

Dešava se da se ljubav na prvi pogled završi onako kako je i počela, iznenada i veoma burno, ili da se veza koja je izgrađena na prevari okonča prevarom. Samo površne i lakomislene osobe idu iz jedne veze u drugu, nikada se ne pitajući šta zaista žele, kakvog partnera traže i šta to nije funkcionisalo u poslednjoj vezi ili u svim prethodnim. Posle svakog raskida potreban nam je period dubokog razmišljanja koji nam pomaže da bolje shvatimo šta nam se upravo dogodilo. Osobe koje potiskuju i guše negativna osećanja nisu u stanju da se uhvate u koštac sa bolom, samoćom, razočaranjem i frustracijom bilo koje vrste. Stoga slobodno plačite – nije sramota tugovati.

E, sad, koliko vremena treba da biste se zalečili posle raskida? Vreme leči sve i normalno je da ako je veza duže trajala i bila emotivnija treba i više vremena da ponovo stanete sigurno na svoje noge. Ipak, ima i onih koji tvrde da nije toliko važno koliko je veza trajala, već koliko su jaka bila uzajamna osećanja. Da biste preboleli vezu koja je trajala od dve do tri godine, najverovatnije će vam biti potrebno oko šest meseci, dok se kraće veze uglavnom prežale posle nekoliko nedelja. Svi se, međutim, slažu da nije dobro biti opsednut prošlošću i vezivati se za uspomene jer se na taj način samo pojačava osećanje neuspeha i gubi se samopoštovanje. Mada nekima pomaže da odmah pobacaju sve zajedničke fotografije i predmete koji ih podsećaju na bivšu, ova mera nije uvek delotvorna. Uspomene se ne mogu tek tako izbrisati.

Zato se trgnite, pokrenite, promenite svoje navike i prepustite vremenu da učini svoje. Pronađite zanimljiv hobi, izlazite, posećujte nova mesta, proširite krug poznanika, ali pažljivo birajte društvo. Radije izađite sa starim prijateljima ili se posvetite nečemu što vas je oduvek zanimalo, a niste imali vremena da se u tome okušate ranije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.