Organizujte venčanje

Onoga trenutka kad ste joj stavili verenički prsten, počinje odbrojavanje dana do venčanja. U tom periodu treba održati stabilnu i skladnu vezu s partnerkom na putu koji ponekad može da bude trnovit.

Kada izvrtite sve brojeve telefona iz svog imenika i obavestite sve o događaju koji sledi, počinjete i sami da se suočavate s realnošću. Nemojte se iznenaditi ako prođete kroz čitav spektar osećanja – od sreće do straha i stresa. Svi ti usponi i padovi mogu da se odraze na vezu. Sama ideja da planirate da se posvetite jednoj osobi do kraja života sasvim je dovoljna da vas obuzme panika.

Samo polako. Ionako je zabluda da u tom prvom periodu morate da se osećate kao u oblacima, zaneseno i ushićeno. Možda ćete se pre osetiti kao izduvani balon, o čemu bi svakako trebalo da porazgovarate sa svojom nevestom kako biste pretresli sva eventualna pitanja koja bi mogla da iskrsnu u nekoliko narednih meseci.

Istina, izbor cvetnih aranžmana ili stolnjaka muškarce i ne zanima preterano, ali veće interesovanje možete pokazati povodom izbora benda koji će svirati ili sastavljanja jelovnika.

Da biste izbegli oštrije sukobe, nemojte je voditi u kupovinu odela. Sami ga odaberite, a s njom se samo posavetujte kako biste čuli sugestije. U svakom slučaju, odluku donesite sami.

Važno je da u frci oko priprema nađete vremena za odmor, a još važnije je da u toj gunguli imate dovoljno vremena za seks. Ako tada propustite da seks postavite na vrh liste prioriteta, preti vam opasnost da ga gurate u drugi plan i kasnije, kada budete u braku. Pored toga, u krevetu možete skovati najbolji plan koji će učiniti da izbegnete potencijalne tačke pucanja. Dovoljan stepen relaksiranosti učiniće da vam nervi ne pucaju zbog sitnica.

Venčanje obavezno zakažite van sezone, u decembru ili u februaru, i neka to bude bilo kog dana u nedelji, osim petka ili subote. Pri kupovini cveća ili kolača ne govorite da je u pitanju venčanje – cene će istog trenutka skočiti.

Skratite i listu zvanica. Razmislite da li zaista morate da pozovete tatinog kolegu ili prijatelje s kojima ste u međuvremenu izgubili svaki kontakt. Prijatelji s kojima se niste čuli poslednje dve godine baš i ne moraju da se nađu na listi vaših zvanica. S rođacima će to ići malo teže, ali ništa vas ne košta da probate.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.