U trendu

Osigurajte vreme za sebe

Mnogi muškarci su se do te mere uživeli u suludo brzi tempo svakodnevice da su zaboravili na dane kada su imali nešto malo vremena i za sebe. Zbog potrebe za stalnim dokazivanjem, dobrom zaradom, upoznavanjem što više osoba iz poslovnog okruženja s kojima se može potpisati neki unosan ugovor, više se i ne razmišlja o tome da katkad treba usporiti i živeti po nekim malo drugačijim aršinima.
Ipak, da biste opstali u toj ludoj životnoj trci, neophodno je i preko potrebno da zadovoljite neke lične potrebe. Koje na primer? Ne bi bilo loše da svoje vreme shvatite kao deo obaveze. Ako stvarno želite svoje slobodno vreme, pre svega morate da verujete da to nije teško ostvariti. Ne postavljajte sami prepreke, budite pozitivni, aktivni, neka vam to bude kao cilj koji je povezan s poslom – tako će i odgovornost biti veća a želja da ga ispunite mnogo jača. Nije čudno ako mislite da vam veći deo dana odlazi na nevažne i suvišne sitnice. Uzmite papir i na njemu desetak dana zapisujte šta ste sve radili. Potom napravite dobru analizu i odbacite sve bespotrebne obaveze u svom životu. Neće vam nedostajati!
Odmarajte se na kašičicu. Neka to bude samo petnaestak minuta prvog dana, pa za nekoliko dana produžite to na pola sata, a kasnije i na sat vremena… Tako radite sve dok ne obezbedite sebi jedan normalan višesatni odmor u toku svakog dana. Važno je samo da zaboravite na grižu savesti i da ne usmeravate svu svoju životnu energiju isključivo na posao.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar