Ostati ili pobeći

Šta ako u jednom trenutku svog života shvatite da partnerka za koju ste mislili da je žena vašeg života i vi imate previše suprotnih stavova; šta ako se ispostavi da ste vas dvoje sasvim različiti? Logično je da vam se u tom momentu pojavi dilema – ostati u igri ili pobeći.

Na početku veze uvek je sve sjajno. Toliko ste zaljubljeni u svoju izabranicu da vam je svaki minut proveden bez nje u najmanju ruku dosadan. Danima priljubljeni jedno uz drugo provodite svaki slobodan trenutak, upoznajete se, iznenađujete se koliko imate sličnosti, pitate se kako je moguće da je ranije niste sreli ili obratili pažnju na nju.

Taman kada ste pomislili da ste stvoreni jedno za drugo, otkrivate da i nije sve baš tako bajno. Ukoliko ste s vremenom uspeli da izgradite solidan odnos, bez brige – prihvatićete razlike i uspešno se nositi s njima. Međutim, ako veza ne počiva na čvrstim temeljima, upravo te razlike mogu da budu odlučujuće za krajnji ishod veze. Možete poći svojim putem ili se prilagoditi i naučiti nešto iz partnerkinih razlika. Samo, šta vas sve očekuje ako odlučite da ostanete u toj priči…

Za početak, očekujte uzbudljive i nepredvidljive situacije. Pustolovni duh jedne osobe neumitno će pozitivno delovati na drugu. Sledite je, ali ako pretera, prizemljite je. Samo razumno. Otkrićete interesovanja kojih niste ni bili svesni.

Sledite svoje srce. Iako ponekad nije lako nositi se s tuđim karakternim osobinama, ljubav će vam pokazati pravi način. To će vam koristiti i u odnosima s drugim ljudima. Bićete otvoreniji i sposobniji da prihvatite osobe i situacije koje vas iritiraju.

Pored toga, bilo bi dobro da dalju igru nastavite bez tajni. Stara kineska mudrost kaže da svako od nas nosi u sebi muški i ženski princip. Psihologija to definiše kao odnos animusa i anime u svakom od nas. Jedan deo tih principa jeste deo naše ličnosti koji baš i ne volimo i koji najčešće nesvesno sakrivamo. Međutim, upravo vaša partnerka može da vas natera da se suočite sa svojom skrivenom stranom i da je prihvatite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.