Otvoreni za promene

Spadate li u grupu onih koji veruju da uvek sve treba da ide po starom, dobro utvrđenom ritmu, ili ste u svakom času spremni za novitete? U suštini, ovo pitanje može da se svede na to koliko ste fleksibilni.
Čestitamo ako imate sposobnosti kojima s lakoćom menjate stvari, ali treba razmisliti i o tome da se promene ne prave po svaku cenu i ponekad možda iz pogrešnih razloga. Razmislite o utisku koji ostavljate: osoba koja skače s jedne stvari na drugu plaši se obaveza, posebno ako stvari ne idu previše glatko. Ako vam u poslu i u vezi ne ide baš najbolje, nemojte odlaziti misleći: "Ukoliko ne može da bude savršeno, onda ne želim ni da se bavim time." Umesto da menjate devojku i radno mesto, razmislite o mogućnosti da promenite sebe.
Uvek procenite značaj koji bi neka promena mogla imati na vaš život, jer ako se ispostavi da načinjena promena ne ispunjava sva vaša očekivanja, nastavićete da tragate za nekim instant rešenjem koje vas opet neće u potpunosti zadovoljiti. Sledeći put kad odlučite da napravite neku drastičnu promenu u svom životu, posavetujte se s bliskim prijateljima i vidite šta oni imaju da vam kažu o tome. To ne znači da ste osoba koja nije u stanju da uradi po svome, već samo da će vaša odluka, kad je budete doneli, biti temeljnije zasnovana. Umesto da brže-bolje odlučujete o promeni posla kojim se bavite, popričajte sa šefom i otvoreno recite da biste voleli da dobijete neke stimulativnije zadatke. Uz malo kreativnog manevrisanja postići ćete više nego što ste mislili da je moguće.
Najbolje bi bilo kada biste u svakoj nedoumici bili u stanju da uzmete u obzir sve mogućnosti. Ne valja sužavati sebi izbor mogućih poteza, i to nemojte ni da radite. Uvek prvo pokušajte da popravite određene stvari umesto da odmah sanjate o drastičnim načinima za njihovu promenu. Radikalni rezovi ne moraju voditi do radikalnog uspeha. Štaviše, vrlo često se događa da stvari budu potpuno suprotne od onoga što ste očekivali kada ste menjali sebe, svoj emotivni život ili posao kojim se bavite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.