Ovakvo muško telo najviše privlači žene: Iznenađeni?

Dragi muškarci: Sve to vreme koje ste proveli u teretani se isplatilo!

Istraživači su za potrebe studije pitali žene u ranim 20-tim godinama da boduju muškaraca ocenom od 1 do 7.

Studentima su pokazane fotografije 200 muškaraca bez majice, ali su prikazana samo tela, bez lica. Svi muškarci s fotografija takođe bili studenti fakulteta. Šezdeset muškaraca stalno je pohađalo teretanu, a 130 redovne  školske treninge, kako prenosi  Washingtonpost.com.

Svih 160 ispitanica izjavilo je da im se više sviđaju „isklesana“ tela muškaraca koji redovno posećuju teretanu, stoji u studiji naziva Proceedings of the Royal Society B.

Autor studije Aaron Lukaševski je potvrdio ono što su u principu svi znali „Naravno da žene jake muškarce smatraju najprivlačnijima, za to nam zapravo nije bila potrebna nauka“ i dodao da nijedna žena ne voli „slabije“ muškarce.

Autori studije smatraju da su oduvek jaka tela povezivana sa zdravljem i mogućnosti muškarca da preživi i brine se o sebi. U modernim vremenima to se može prevesti kao uspeh na poslu i pokazatelj da se muškarac može brinuti, tj. zaštiti porodicu.

Dodaju, međutim, se ovi rezultati ne moraju odnositi na sve žene jer se ispitivanje sprovodilo samo među studentima, a rezultati bi verovatno varirali da se istraživanje sprovodilo na različitim krajevima sveta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.