Ove rečenice muškarce izluđuju, ne žele da ih čuju čak ni u šali

Komunikacija je ključ dobrih i zdravih odnosa, bilo ljubavnih, porodičnih ili poslovnih. Ali kada čujete rečenicu „Moramo da razgovaramo“, u tom trenutku kada vaš nadređeni ili bliski prijatelj inicira ovakav dijalog s vama, vaš um automatski stvara bezbroj negativnih scenarija. Ova vrsta komunikacije izaziva anksioznost. Još veći izazov može biti primiti ovakvu poruku putem telefona. Čak i kada je razgovor zaista važan, bolje je ići odmah na suštinu.

Evo koje su to još rečenice od kojih muškarci zaziru i koje ne žele da čuju čak ni u šali.

„Da li ti osećaš ljubav prema meni?“

Da budemo iskreni, često žene već znaju odgovor na ovo pitanje unapred. Reči same po sebi nisu uverljive ako dela govore suprotno. Kada muškarac izaziva sumnje svojim stavom, to može ukazivati na njegove neizvesnosti prema sopstvenim osećanjima.

Tvojim pitanjima ga doslovno postavljate uza zid, i u tom trenutku, on definitivno ne osjeća ljubav prema vama, čak i ako je to izgovorio – stavili ste ga u neugodan položaj.

„Ti me ne voliš!“

Bez obzira jesu li ove reči izrečene u svađi ili kao šala, one često ne izazivaju ništa osim iritacije. Posebno će muškarci biti frustrirani ovakvom izjavom ako se trude da zadovolje svoju partnerku. Niko ne želi da njihov trud prođe nezapaženo!

„Pre mene, jesi li voleo nekoga tako?“

Zahtev da se priseti prošle ljubavi i počne da vas upoređuje često ne donosi ništa pozitivno.

Muškarci obično ne vole da razgovaraju o svojim emocijama. Ako se suoče s ovim pitanjem, šta ako njihov odgovor ne zadovolji vaša očekivanja? Čak i da su nekada voleli, verovatno će taktički ćutati kako ne bi povredili ili ponizili vas. Zašto tražiti poređenje s prošlošću? To nema svrhu.

„Jesi li ikada nekoga prevario?“

Ova izjava može izazvati oluju negativnih emocija. Ako se nešto dogodilo, verovatno vam neće reći, pa je besmisleno postavljati pitanje. Ako ništa nije bilo, upiće muškarca i povrediti ga sumnjom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.