U trendu

Ovo su erogene zone muškarca: Obratite pažnju na njih i poludeće za vama

Jedno istraživanje je otkrilo koja su to najosetljivije erogene zone na ljudskom telu koje partnerima mogu da pričine zadovoljstvo koje se pamti gotovo celog života. U jednom istraživanju muškarci su priznali da je stimulacija bradavica jedno od najvažnijih mesta za podsticanje seksualne želje. Seksualni stručnjaci stoga preporučuju nežno sisanje ili dodirivanje bradavica.

Osim pomenutih postoje još neka mesta na telu koja će sigurno izazvati reakciju.

Usta

Usta su jako bitna erogena zona. Ljubljenje povećava nivo dopamina u mozgu, neurotransmitera koji povećava želju za seksom.

– Možete probati da jezikom prolazite njegovim usnicama ili lagano grickati donju usnu – predlaže seksolog Kerol Kvin.

Uši

Ako vam se ikad iko igrao s ušima i to vam se svidelo, onda ima smisla da će se to svideti i vašem partneru. Takođe, u jednom istraživanju pokazalo se da su uši druga najjača erogena zona na muškom telu.

– Probajte da polako usnama pređete niz liniju njegove ušne resice, lagano je grickajte ili dodirujte jezikom. Ili mu samo tiho govorite o svojim maštarijama – savetuje Kvin.

Vrat

Lagani poljupci niz vrat su jako erotični i brzo će podstaći vašeg partnera na seks. Najbolja tačka za stimulaciju je deo vrata ispod kose, koji treba lagano ljubiti s poluotvorenim ustima.

– Kombinacija topline i vibracije će podstaći jaku želju kod vašeg partnera – objašnjava seksualna stručnjakinja Emili Mors.

Bradavice

U nedavnom istraživanju za američki časopis „Cortex“ muškarci su priznali da je stimulacija bradavica jedno od najvažnijih mesta za podsticanje seksualne želje.

Seksualni stručnjaci preporučuju nežno sisanje ili lizanje bradavice, a istovremeno dodirivanje muškog polnog organa za dodatno zadovoljstvo.

Vrh muškog polnog organa

Na vrhu penisa se nalazi jako puno živaca i to mesto na muškom telu je najbliža verzija ženskog klitorisa. Dakle, bilo da koristite ruke ili ste usred oralnog seksa, budite sigurni da će vam partner biti zahvalan ako se usredsredite na ovo mesto.

6. Zadnjica

I muškarci imaju svoju G-tačku. Posredi je žlezda prostate koja se nalazi otprilike na prst udaljenosti unutar njegove stražnjice. Nisu svi muškarci jednaki, pa postoji šansa da mu se to i ne sviđa. Bila bi dobra ideja da pre pokušaja preispitate njegove želje.

7. Perineum

To je onaj mali komad kože između testisa i anusa na kojem se nalaze ejakulacijski mišići. Laganom masažom priuštićete svom partneru jači orgazam od uobičajenog. Probajte da dodirujete to mesto prilikom oralnog seksa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.