U trendu

Padaju predrasude: Istraživači otkrili da muškarci najviše vole ovakve ženske grudi

Mnoge žene žive u zabludi kad misle da su muškarcima najprivlačnije žene sa velikim grudima. Većini su najdraže grudi srednje veličine, ni premalene niti prevelike, onako da stanu u šaku i lepo je popune, pokazalo je istraživanje.

Evropski istraživači su se pozabavili temom kakve grudi momci vole uzimajući u obzir četiri države – Brazil, Kamerun, Češku i Namibiju. Studiju su nazvali „Men’s Preferences For Women’s Breast Size and Shape in Four Cultures“ (Muški prioriteti veličine i oblika dojki u četiri kulture).

Rezultati su pokazali da žene s malim grudima nemaju razloga za brigu, veličina definitivno nije prioritet kod momaka. Ali, čvrstoća im je jako važna. Ispostavilo se da je to većini muškaraca najvažnija stvar kada su ženske grudi u pitanju, bez obzira koliko su velike. Na osnovu toga istraživači su zaključili da je muškarcima oblik grudi puno važniji od toga da su velike, jer oblik je definisan čvrstoćom.

Zašto je čvrstoća toliko bitna?
Odgovor na ovo pitanje naučnici pronalaze u evoluciji – muškarci podsvesno povezuju čvrste grudi sa „seksualnim opstankom najsposobnijih“. Što su grudi čvršće, žena je zdravija i bolji je izbor za partnerku. Poznato je da su muškarci prilično vizualna bića, pa ova teorija ima logike.

Čvrstoća grudi bi evolucijski mogla muškarcima da otkrije ponešto i o njenoj plodnosti – čvrste grudi naznaka su žene dobre za reprodukciju. Ukoliko grudi nisu čvrste moglo bi se naslutiti naslutiti da žena nije zdrava, prenosi portal Rebel Circus.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.