Poljubac – važniji od seksa

Da poljubac mnogo znači i ženama i muškarcima nije nešto što treba zvanično dokazivati. On je najnežniji izraz ljubavi, pokazatelj strasti koju u sebi krije osoba s kojom se ljubite. Intimnost poljupca mogla bi da se manifestuje i pomoću najstarijeg zanata na svetu – nije nimalo slučajno što se prodavačice ljubavi nikada ne ljube sa svojim mušterijama.

Usta su veoma bitan deo tela s naglašenim psihološkim značenjem: pored toga što se preko njih hranimo, kod male dece ona služe za istraživanje sveta oko sebe, a kod odraslih za izražavanje osećanja putem reči i poljubaca. Ko se više ljubi? Po nekoj logici stvari, žene su sklonije nežnostima, verovatno zbog toga što još odmalena mnogo lakše izražavaju emocije. Usne su veliki izvor zadovoljstava. Sluzokoža u usnoj duplji je veoma slična sluzokoži genitalnih organa. Usne su bogate nervnim završecima i ako se stimulišu na pravi način, to može da izazove veliko uzbuđenje. Dugo vremena muškarci to nisu shvatali pa nije bila retka situacija da se sve završavalo koncentrisanjem na genitalne organe. Srećom, s vremenom se i to promenilo, pa je zanemarivanje poljupca postalo samo deo sada već napuštene predrasude.

Za razliku od nas, žene uopšte nisu imale tih problema. One su daleko svesnije svoje seksualnosti i svog tela i zadovoljstvo je za njih daleko širi pojam nego što muški mozak može da pomisli. Zadovoljstvo se kod žena odnosi i na telo i na um. A kada pronađu partnera koji uživa u poljupcima i koji ume da se ljubi, znaju da imaju posla s muškarcem koji ume nesputano i slobodno da uživa u svojoj seksualnosti. Takvo ponašanje će im istovremeno biti siguran pokazatelj da pored sebe imaju osobu koja će zajedno s njima biti spremna, u svakom trenutku kada se javi želja, da se prepusti uživanju u seksu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.