Porodica bez vrdanja

Da biste imali dovoljno vremena za posao i porodicu, neophodno je da se o svemu dogovarate sa svojom partnerkom i da ravnopravno s njom brinete o deci. Ako pak mislite da se sami borite za bolju porodicu, trebalo bi da sednete i da iskreno porazgovarate sa svojom lepšom polovinom i da joj bez oštrih kritika, iznesete svoje potrebe za podelom svakodnevnih porodičnih obaveza. Takav razgovor može vam uprostiti život i rešiti neki problem koji se pojavio u bračnom i porodičnom gnezdu.

Ne bi bilo loše da na kraju svakog dana, radnog ili neradnog, jednostavno porazgovarate o svemu što je od tog dana ostalo iza vas a što ima veze s brigom koja je posvećena deci i domu. Kao dve organizovane osobe, pokušajte da uz razgovor napravite najbolji mogući plan za raspodelu obaveza u toku sutrašnjeg dana. Prijaće vam da zaspite te noći jer ćete znati da je odgovornost sporazumno podeljena. Obaveze za koje je ona prihvatila odgovornost obavezno prepustite njoj. Nema potrebe da se mešate u njen posao i da vi sve držite pod kontrolom. Žene danas odlično menjaju osigurače sasvim same.

Ako vam ona stalno prebacuje da samo ona provodi vreme s decom i da ste zaboravili na ulogu oca, pokušajte da to što pre ispravite. Neko vreme dolazite kući malo ranije s posla ili, ako možete, uzmite nekoliko slobodnih dana i pokažite joj koliko vam je stalo da nadoknadite propušteno vreme. Tih dana preuzmite i obaveze oko dece, odlaske u vrtić ili školu…

Trudite se da izbegavate kritike na račun njenog održavanja kuće. Raspored poslova u kući je njena odgovornost i ona kao pravi šef zna ko šta i kada treba da radi. Podelite obaveze tako da svako od vas izvršava zadatke koji mu ne predstavljaju problem, na primer, ženama uopšte nije teško da peru sudove ili da kuvaju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.