Pravila koja važe

Kada je reč o odevanju savremenog muškarca, moramo se pomiriti s tim da postoje određena pravila koja važe čak i za buntovnike s razlogom. Reč je o principima stila koji se uopšte ne mogu smatrati diskutabilnim. Oni će vas učiniti bolje odevenim muškarcem i sačuvaće vas od mnogih modnih propusta kojima nisu samo žene sklone.

Prilagodite stil odevanja svom radnom mestu. Garderoba koja ostavlja neformalan utisak je za one muškarce koji rade u neformalnom okruženju (mediji, dizajn, umetnost raznih vrsta itd.). Naspram njih, bankari i advokati moraju da se pomire s tim da će im u izboru odeće preovladavati neutralni deseni i umerena garderoba.

Ne bi bilo loše ni da investirate u svoju putnu torbu. Nema veze koju ćete vrstu odeće pakovati u nju, to je komad koji mora da bude kvalitetan (kako se ne bi raspao prilikom putovanja). Bilo bi dobro i da bude jednostavan i vanvremenski kako bi se slagao uz sve.

Uvek trebalo da izgledate uredno, i to po svaku cenu. Ne možete pogrešiti ako svoje cipele glancate, čistite posle svakog nošenja i održavate ih u dobrom stanju. Duže će trajati i uvek će izgledati kao skoro nove.

Kada budete kupovali garderobu, kupujte je u većim količinama. Kupite tri obične pamučne majice u neutralnim, tamnijim bojama. Dobro će poslužiti umesto košulje, ispod sakoa. Biće nezamenljive u danima kada nemate ispeglanu košulju za posao. Zbog čega nemate ispeglanu košulju za posao pitajte svoju partnerku da vam objasni…

Imajte na umu da uvek morate imati pravu veličinu na sebi. Mnogi muškarci prave pravu katastrofu prilikom izbora veličine u prodavnici. Nemojte biti jedan od njih. Odelo koje vam je za broj manje ili veće ostaviće pogrešan utisak, o cipelama da i ne govorimo.

Na kraju – farmerke su uvek bolje kada su iznošene!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.