najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Prebrodite krizu

Parovima čiji su odnosi zahladneli i koji retko komuniciraju preporučuje se da stvore nov „zajednički teren“, nešto što će biti nova atrakcija koju će moći da podele. Izbor tog „novog“ može biti raznovrstan i zavisi od para, kao i od količine problema koji su ophrvali jednu vezu. Zajednički odlazak u kupovinu može da prekine „hladni rat“, jednako kao i odlazak na zimski odmor u neko skijalište. Naravno, kriza se može prevazići i svakom drugom akcijom u koju bi oboje bili uključeni: zajedničkim krečenjem stana, nabavkom novog dela nameštaja, pravljenjem polica za knjige…

Bez obzira na aktivnost koja se odabere, činjenica je da se svaka kriza dodatno produbljuje ukoliko bračni parovi ne razgovaraju i ukoliko se ponašaju kao da je već sve rečeno. Ćutanje ne znači da je stvar rešena, ono vas samo dovodi u još veće probleme. Zbog toga je, zarad prevazilaženja problema koji su nastali i ponovnog zbližavanja jednog para, preporučljivo bavljenje zajedničkim obavezama.

Zid koji je s vremenom nastao nije nesalomljiv. On se može srušiti najbenignijim stvarima koje bude emocije koje su postojale ranije; može vam koristiti čak i album s porodičnim slikama. Treba samo izabrati pravi trenutak da biste se oboje suočili s problemom. Jednom započeta komunikacija daleko je bolja od ćutanja koje traje.

Kada saznate šta je problem u vašoj vezi, znaćete i kako da ga prevaziđete. Međutim, da bi to razrešenja došlo, potrebno je prethodno suočavanje s njim, kao i s manama koje oba partnera poseduju. Neke mane ne mogu se brzo ispraviti, ali su korekcije moguće, a one koje se najteže otklanjaju dovode vas do suštine postojane i kvalitetne veze.

Ponekad je zaista dobro napraviti kompromis. To vas ne čini manje vrednim, već vas u očima vaše partnerke može učiniti saosećajnim i može joj pokazati da ste zbog nje voljni da se odreknete nekih svojih načela.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike