U trendu

Prednost superserija

Superserije se s razlogom mogu smatrati pravim draguljem u carstvu vežbi. Zbog čega? Jednostavno je. Zbog toga što nam omogućavaju da uz manje ulaganja postignemo daleko više. Kako čovek da ih ne voli?! Zahvaljujući njima dobićete više mišića za kratko vreme i uz višestruko manji utrošak energije, a da se ne lažemo, čak i uz manje dosađivanja. Verovatno već znate u čemu je štos kod superserija: umesto da izvedete sve predviđene serije jedne vežbe pre nego što pređete na drugu, vi jednu za drugom izvodite serije različitih vežbi uz kratak predah.
Evo jednog primera koji jasno pokazuje zbog čega su superserije zaista super. Recimo, hoćete da uradite po četiri serije benč presa i veslanja sa sajlom sedeći, od kojih se svaka sastoji od deset ponavljanja, a odmor između serija traje dva minuta. Pretpostavimo da vam je za svako ponavljanje potrebno šest sekundi, to jest 60 sekundi za jednu seriju. To znači da bi vam bilo potrebno 24 minuta da izvedete predviđene četiri serije jedne i druge vežbe. A sada da vidimo šta se zbiva ako te dve vežbe radimo kao superseriju s predahom od 90 sekundi između pojedinih serija: uradite seriju benč presova, odmorite se 90 sekundi, uradite seriju veslanja, odmorite se 90 sekundi, pa sve iz početka.
Ovoga puta ćete isti program završiti za kraće vreme – 20 minuta. Još bolje je to što između dve serije benč presova, odnosno dve serije veslanja, imate puna četiri minuta za oporavak. A to znači da prilikom izvođenja ovih vežbi možete da koristite veći teret i da uradite veći posao za manje vremena. Superserije možete da koristite za povećanje mišićne mase, topljenje sala i povećanje snage. Zato pripremite potrebne rekvizite i isprobajte ovaj superefikasan sistem vežbanja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.