Prepoznajte ljubav

Da li poštujete svoju partnerku? Ako s tom devojkom izlazite samo zato što dobro izgleda, to sigurno nije ljubav. Da li biste ostali s njom celo veče nasamo i kada biste unapred znali da uopšte neće biti poljubaca, maženja ni seksa? Ne biste? To nije ljubav. Da li ste oboje podjednako opušteni i srećni i kada ste sami i kada ste s prijateljima? Ako vam je za dobar provod potrebno prisustvo drugih ljudi, onda to nije ljubav. Da li se dobro slažete? Ukoliko se često svađate i mirite, zadirkujete i kritikujete jedno drugo i imate ispade ljubomore, budite oprezni jer ste možda bliži prijateljstvu nego ljubavi.
Privlače li vas i druge osobe? Potvrdan odgovor na to pitanje znači da ne volite osobu s kojom ste. Da li ste potpuno iskreni jedno prema drugom? Ako jedno od vas dvoje ili oboje pokazuje znake sebičnosti, nesigurnosti, zatvorenosti u sebe i nesposobnosti da izrazi svoja osećanja, male su šanse da se vaša veza zasniva na iskrenoj ljubavi.
Jeste li realni? Ako vam još neko osim vaših roditelja, koji su možda pristrasni, kaže da se čudi što ste još zajedno, budući da ste toliko različiti, ili da sumnja u ispravnost vašeg izbora, možda ipak treba da preispitate svoju vezu. Da li u vašoj vezi jedna strana više uzima nego što daje? Ako je tako, svi su izgledi da vaša veza nema budućnost, ma koliko vam sada izgledala idealno.
Na kraju, sanjarite li o tome da sa sadašnjom partnerkom dočekate starost i osnujete porodicu? Da? I uživate u takvim snovima? To bi mogla da bude naznaka prave ljubavi koja se neće s vremenom iskvariti. Po principu "voli me, ne voli me, voli me, ne voli me…" i dajući sebi odgovore na postavljena pitanja vrlo lako možete otkriti u kojoj meri ste zaljubljeni, tačnije, da li je ono što osećate zaljubljenost ili je u pitanju prava ljubav.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.