Pretvoriti mane u prednosti?

Da, svi mi imamo neki strašan problem koji nas proganja već godinama. Varijacije na temu su raznovrsne: visina, malo veći stomak, veliki nos, ćelavost, loš ten… Lista malih i velikih kompleksa je gotovo beskonačna a njihovo dejstvo gotovo identično – ubijaju vam samopouzdanje.

Ubeđeni ste da biste bez problema „smuvali“ onu plavušu sa posla kad biste bili malo bolje građeni? Eh, da nema tog groznog nosa i velikih ušiju, život bi vam bio 100% drugačiji! Dok vi sedite pred kompjuterom kukajući nad gorkom sudbinom što niste rođeni savršeni, neki mnogo manje zgodni muškarci upravo u ovom trenutku osvajaju pobedničke poene kod devojaka vrlo sličnih onoj plavuši sa posla.

Šta žena zapravo želi od muškarca? Savršen osmeh, široka ramena i kukove na kojima ove nove moderne farmerke izgledaju fantastično? Da ste pevač iz boy benda i da su vam ciljno tržište trinaestogodišnjakinje, rekli bismo – da, to je upravo ono što žene (žene?) žele od muškarca. Pretpostavimo ipak da vam životna želja nije osvajanje MTV-ja. U tom slučaju možda biste mogli da razmislite o sklapanju primirja sa svojim stomakom, krivim nogama ili onom odvratnom borom na čelu. Kompleksi su obično karakteristični za tinejdžersko doba, ali neki od njih vam sistematski ubijaju šanse da postanete srećnija osoba. Možda je konačno kucnuo čas da kažete „dosta“ tom unutrašnjem glasu koji vas potkopava kad god poželite da priđete nekoj devojci?

Šta je to što obična, prosečna žena najviše ceni kod muškarca? Magična reč koja otključava srca žena je – samopouzdanje. Biološko objašnjenje verovatno već i sami znate – još od pećinskog doba, žena traži muškarca uz koga će se osećati sigurno, zaštićeno; traži muškarca koji pokazuje inicijativu i koji ume da uzme stvari u svoje ruke. Drugim rečima, njoj treba neko zbog koga će joj kolena klecati kad ga vidi. Da li kolena klecaju od muškaraca koji život provode hraneći svoje komplekse koji rastu, rastu i rastu? Hm, ne baš.

Znate li šta je moćnije od muškarca koji ima filmski osmeh i bicepse kao iz reklame Kelvina Klajna? Muškarac koji to nema i u stanju je da se nosi sa tim; muškarac koji može da kaže „boli me uvo“ i koji je u savršeno dobrim odnosima sa samim sobom.

Ako znate ko ste, šta ste, koliko vredite i šta tačno želite od života, onda vam ne treba imidž momka u beloj tesnoj majičici koji petkom ide na manikir, a subotom u solarijum. Kao što rekosmo, savršeno telo vam treba u MTV spotu u trenutku kada kod drugog refrena počne da pada kiša i vi se sa raskopčanom košuljom bacate na kolena. Ipak, s obzirom na to da ne prodajte diskove klinkama, već da imate posla sa normalnim, ozbiljnim ženama koje treba da volite duže od jednog vikenda, nemojte minirati sebe zbog toga što niste savršeni – ako neko uopšte i jeste takav.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.