U trendu

Prijatelji se u situaciji poznaju

Uopšte nije bitno kog ste pola, odnose koje imate s prijateljima, ma koliko vi voleli da ih definišete kao jednostavne, svi shvataju na različite načine. Ne postoji prijateljstvo koje ima samo jednu jedinu osnovu. Na kraju krajeva, na odmor ne možete da pođete sa svim svojim prijateljima. Neka selekcija jednostavno mora da se dogodi pre ili kasnije. Zbog toga ne treba osećati grižu savesti. Srećna je okolnost ako imamo dovoljno prijatelja za različite životne situacije.
Prijatelji za pružanje podrške, za putovanja, prijatelji koji uvek govore istinu, prijatelji za izlaske… Oni koji vam najčešće govore: „Da, naravno“, spadaju u prvu grupu. Čak i kada biste saopštili da dajete otkaz na poslu koji je fenomenalno plaćen, ta osoba bi vas podržala stoprocentno. Nije reč o nepromišljenoj osobi, već o prijatelju koji vas neće osuđivati. Ako ste nesigurni po prirodi, ovakav prijatelj je više nego dobrodošao za podizanje samopouzdanja. Što se tiče priojatelja s kojima odlazite na godišnji odmor, nije retka situacija da se dogodi razočarenje prilikom odlaska na odmor s prijateljem kojeg znate čitavog života. Putovanje je vrlo posebna situacija, u kojoj svi reaguju drugačije. Pored sebe treba imati opuštenu osobu koja je u dovoljnoj meri fleksibilna. Ona će podjednako uživati i u tišini i u gužvi u hotelu, i neće je nervirati vriska dece… To uopšte ne mora da bude neko koga poznajete od malih nogu.
Što se tiče prijatelja koji uvek govore istinu, čim se uverite da vas prijatelj ne spušta na zemlju, i to onako žestoko, zbog toga što je zloban ili ljubomoran, zadržite ga u svom životu. Nije uvek lako slušati istinu bez vela samozavaravanja (kojem smo svi skloni), ali dobronamerno ukazivanje na vaše greške i sve moguće posledice vredno je ovakvog prijateljstva.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.