Program za negu

Ima već dugo kako muškarci vodeći računa o svom izgledu kupuju razne preparate za negu lica i tela. To više nije ni čudo, ni iznenađenje ni sramota. Bez obzira na razlike koje postoje između muške i ženske kože, bilo bi sasvim nerazumno verovati da je samo ženskoj koži potrebna nega i da samo žene treba da koriste razne kreme i ostale preparate. Što je korisno za njih, korisno je i za nas.

Priča o tome da treba sumnjati u muškost muškarca koji vodi računa o svom izgledu odavno je besmislena. U to više ne veruje nijedan muškarac, a jedino što unosi izvesnu zabunu tiče se odluke koji preparat treba izabrati. Ne odgovara sve svakom tipu kože, a često se javlja i nedoumica kako rešiti određeni problem koji se javlja na koži.

Više od 50 odsto muškaraca brije se svakoga dana. Iako to neki čine ređe, na kraju će svako od nas odstraniti sa svog lica bradu od sedam, 15 ili više dana. Normalno je da se sam proces brijanja ne može uvek izvršiti bez izvesnih problema. Sreća je da ipak za sve postoji rešenje. Samo treba pažljivo proceniti svoj tip kože i brade.

Čvrsta brada zahteva sredstvo u obliku gela ili pene za brijanje, jer oni omekšavaju dlačice i olakšavaju brijanje. Ukoliko je brada mekana, ali su dlačice na njoj guste, trebalo bi nabaviti penu koja ima antibakterijsko dejstvo. Ona će sprečiti da se na koži pojavi crvenilo usled iritacije kože brijanjem. Naravno, ima i muškaraca s retkom i mekanom bradom, a za njih je najbolje da koriste električni aparat za brijanje – uostalom, oni imaju privilegiju da ne moraju da se briju svakodnevno već svakog drugog ili trećeg dana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.