Radna veza

S obzirom na to da se danas svi pretvaraju u zaposlene muškarce i žene, ne čudi što su najveće šanse da sretnete idealnu partnerku u svom radnom okruženju – mnogo više nego izlazeći uveče, po kafićima, diskotekama ili restoranima, već tako uobičajenim mestima za susretanje osoba suprotnog pola. Na poslu možete svašta da doživite; to vam je, ukoliko ste u radnom odnosu, dobro poznata stvar. Najčešće se dešava da Amorove strele šetaju od kancelarije do kancelarije, da pogode istovremeno i vas i vašu koleginicu za susednim stolom. Drugim rečima, gotovo da nema osobe koja bar jednom u životu nije imala ljubavnu priču koju povezuje s radnim mestom.

S tim saznanjem u glavi pogledajte malo bolje svoje koleginice sutra ujutru kada budete ušli u kancelariju. Možda se među njima krije vaša srodna duša, žena vašeg života ili neka druga mogućnost da ostvarite bilo koji drugi od uobičajenih seksualnih klišea.

Ipak, pre nego što pređete s reči na dela, povedite računa o tome kako svoju vezu ostvarujete na radnom mestu. Ako ste se tek nedavno zaposlili, a odmah primetili zgodnu koleginicu, ne trčite pred rudu. Pre nego što je pozovete da izađete, sačekajte da prođe barem mesec ili dva. Kao osoba koja je nova u kolektivu treba da imate u vidu da ste vi na nekoj vrsti provere kod svih zaposlenih. Kolege posmatraju i osenjuju svaki vaš postupak. Poziv koji bi bio prerano upućen mogao bi vas u očima ženske populacije u kancelariji pretvoriti u drskog i raskalašnog donžuana.

Ljubav i simpatije teško se sakrivaju od okoline. Ma koliko se trudili da budete diskretni, drugi će to osetiti i pre ili kasnije saznati za vašu vezu. Jednako neprijatna je i situacija raskida. Pre nego što dođe do toga, prisetite se da radite u istoj firmi. To može da dovede do niza neželjenih posledica, u zavisnosti od toga ko ostavlja, a ko je ostavljen. Fakat je, naravno, da je bolje ostaviti nego biti ostavljen, ali u svetu poslovnih veza tu treba biti dodatno obazriv.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.