Rat polova

Iako su pripadnice lepšeg pola pod raznim današnjim uticajima postale daleko agresivnije nego što su to bile ikada pre, i to u svim sferama života, kako na poslu tako i kod kuće, kada se pokrene pitanje seksualne arene, muškarci još uvek imaju dominantnu ulogu na tom polju borbe polova. Bez obzira na izvojevanu ravnopravnost polova, većina žena u muško-ženskim odnosima želi pre svega da se oseća kao „prava žena“, šta god to značilo. One mogu da budu direktorke, rediteljke, samohrane majke, poslovne žene ili domaćice, ali u krevetu se sve te funkcije zanemaruju i svode na jednostavnu razliku između dva pola.

Zbog toga lepši pol uvek izbegava da preduzme prvi korak. One s pravom očekuju da to uvek uradi muškarac. Kada se nađu u vezi, žene uživaju kada se muškarac ponaša kao džentlmen, kada je on taj koji je rezervisao mesto u restoranu, kada zna da izabere i da sipa vino, kada joj otvori vrata automobila ili pridrži mantil… Naravno, to ne znači da žene sve to ne mogu da urade same. Sigurno da mogu. Borile su se i izborile za to pravo. Međutim, ovde i nije reč o borbi za ravnopravnost polova, jer se u domenu seksualnih igara žene dobrovoljno predaju. To je prostor u kojem one nesmetano mogu da uživaju u svojoj ženskoj ulozi na isti onaj način na koji muškarci uživaju da budu „pravi muškarci“, šta god i to značilo…

To su pravila koja se nikada dosad nisu menjala (a po svoj prilici i neće) u ovoj najintimnijoj sferi naših života. Ako malo bolje pogledate, čak i one na prvi pogled najagresivnije žene dominaciju ispod krevetskih pokrivača radije i češće prepuštaju svojim muškim partnerima. To što će ona ujutru nastaviti da igra šeficu na svom radnom mestu (bez obzira na obrazovni profil dame) nema nikakve veze s onim kakva je sinoć bila u muškom zagrljaju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.