Razmena partnera

Dok se većina sveta zgražava pri samoj pomisli na bilo koju drugu varijantu intimnog odnosa osim sa sopstvenim partnerom, dotle nemali broj ljudi svoje erotske strasti može da ugasi jedino u gomili. Zovu se svingeri. Oni su bračni (ili vanbračni) parovi koji uživaju u međusobnoj razmeni zadovoljstava. Stižu do vrhunca trampeći svoje žene, muževe, devojke, momke…

U slengu svinger je osoba koja se odaje uživanjima u promiskuitetnom seksu. Nema sumnje da je veoma tanka granica između pojave o kojoj govorimo i grupnih zabava u kojima ponekad učestvuju desetine ljudi. Ipak, pravi svingeri drže se nekih svojih pravila koja kod „grupnjaka“ ne važe pošto se tamo ne zna ko pije, a ko plaća. Pre svega, u nekom izvornom smislu svingerski seks predstavlja druženje najviše četvoro ljudi, to jest dva para (supružnici, momak i devojka, ljubavnici, kombinovano). Najčešće su to heteroseksualni parovi, mada među njima ima i biseksualaca, a reč je uglavnom o ženskim učesnicama, koje razmenjujući nežnosti među sobom podižu temperaturu kod svojih partnera.

Svingerski pokret doživeo je svoju potpunu afirmaciju u Americi, ali je s vremenom osvojio i Evropu i druge delove sveta. U zapadnoevropskim zemljama danas postoje sasvim legalizovani klubovi u kojima se okupljaju parovi željni avanture. Međutim, ova pojava doživela je procvat tek s razvojem svetske elektronske mreže. Svingerima je oduvek bila potrebna kakva-takva diskrecija, a Internet je to mogao da im pruži. Dovoljno je oglasiti se na nekom od specijalizovanih sajtova i zainteresovani će se uskoro javiti mejlom. Posle toga, sve je stvar prostog dogovora, a on se poštuje jer je ponekad reč o parovima koji u očima javnosti vode sasvim normalne, uobičajene, možda čak i naoko dosadne živote.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.