U trendu

Razna znanja

Kako vreme prolazi, neće biti čudno ako vam u jednom trenutku prođe kroz glavu misao koja se tu može i duže zadržati – većina znanja koje ste stekli u toku školovanja ume da bude potpuno nepotrebno. Izuzetak je ono što se odnosi na raznovrsne psihičke poremećaje i devijacije. S tim se srećete svaki dan. Zbog toga se povremeno treba postaviti defanzivno i na svaki mogući način nagoveštavati osobama s kojima razgovarate da su pametne, mršave, da bolje izgledaju i da su uspešnije nego što stvarno jesu. Laž koja vam čini dobro nije laž.
U redu, dok ste na poslu, trudite se da uvek budete doterani. Jasno vam je da je kultura oblačenja važna koliko i kultura ponašanja ili govora, posebno kada ste na radnom mestu, izloženi pogledima svojih kolega. Nemojte živeti u zabludi: i najmanji nabor na košulji podstaći će zlurade kolege da nagađaju da li ste i inače po prirodi aljkavi ili vaša bolja polovina jednostavno ne mari za vas u dovoljnoj meri da bi se prihvatila pegle. Nemojte blefirati više od jednom. Za izgužvane košulje još i možete da pronađete neki izgovor, ali ako se pojavite s flekom na kravati koju niste ni primetili, postaćete sasvim beznadežan slučaj.
Skloni ste da ismevate žrtve mode? Još uvek?! Vreme je da se tu donese jedna krupna odluka. Budite oprezni i računajte na poraz ako to ne učinite. Došla su (sad već odavno) i ta vremena kada mnogo više uvredljivih i zajedljivih komentara i dosetki izazivaju vaš demodirani sako ili izgužvane pantalone. Kad malo bolje razmislite, ponekad je istinski bolje da imate ženu koja će gunđati kada vidi broj limenki piva u frižideru (ili broj praznih limenki koje ste slistili očas posla) nego ženu koja neće da pegla (i uopšte, obavlja sve ženske poslove) ili koja hoće i može da popije više piva od vas.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.