U trendu

Relaksacija na bazenu

To što ovog leta niste u mogućnosti da posetite neko egzotično ostrvo ili  mondensko letovalište ne znači da odmor treba da provedete u kući. Odlazak na bazen u društvu voljene osobe ili s nekim u čijem društvu se osećate prijatno i te kako će vam prijati na paklenim vrućinama. Ipak, da biste se potpuno opustili i relaksirali, morate se pridržavati određenih pravila koja stoje kao nepisana kada je u pitanju boravak na bazenu.
Pre ulaska u bazen – obavezno tuširanje! Ono ima higijensku, ali i adaptacionu ulogu. Ispiranjem kreme za sunčanje i prljavštine sprečićete da se voda zaprlja, a istovremeno ćete pripremiti telo za promenu temperature. Takođe, i tuširanje nakon izlaska iz vode ima svoju pozitivnu stranu. Ispiranjem hlora sprečićete isušivanje kože. Bez obzira na to što leto provodite na bazenu, upotreba sredstava za sunčanje je neophodna. Hlor u kombinaciji sa štetnim zračenjem neće doneti ništa dobro. Bilo bi dobro da pri tom ne koristite maslinovo ulje i druge masne preparate kako njihovi ostaci ne bi bili primetni u bazenu. U svakom slučaju, telo namažite pola sata pre nego što odlučite da ponovo uđete u vodu.
Imajte na umu da koža nije jedina koju treba čuvati od hlora – na udaru je i kosa! Ukoliko je ne isperete dobro posle svakog izlaska iz bazena, nataloženi hlor će negativno uticati na pigmente i kožu glave – dodatno će isušiti kosu i učiniti da ona izgleda u najmanju ruku neugledno. Zbog toga tuš opet izgleda kao spasonosno rešenje! Uz nešto malo obazrivosti i obzira prema drugima nema nijednog razloga da se ovog leta ne relaksirate na nekom od otvorenih bazena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.