Savršen torzo

Iako veći broj pripadnika muške populacije na sam pojam depilacije pojedinih delova tela gleda s izvesnom dozom neverice ili bar kao na tretman koji je namenjen isključivo ženama, sve je više onih koji će i to uraditi samo da bi što bolje izgledali. Malje na leđima, ramenima, a posebno na grudima mogu se odstraniti na nekoliko načina. Za pomoć se obavezno treba obratiti kozmetičaru, jer će on preporučiti metod najprimereniji jačini korena dlake i površini koja bi se tretirala.
Mada je proces uklanjanja dlačica hladnim voskom poprilično bolan, on kožu čini glatkom najmanje tri nedelje. Hladan vosak obično se koristi za skidanje malja na leđima i ramenima, a za grudi se baš i ne preporučuje, jer može da iziritira kožu i da izazove upalne procese. Druga najjednostavnija mogućnost koju svaki muškarac može sam da primeni jesu kreme za depilaciju. Međutim, kako one uklanjaju sve osim korena dlačice, efekat glatkih i savršenih grudi trajaće samo nekoliko dana.
Zapravo, jedino se elektrodepilacijom mogu u potpunosti ukloniti malje – tako što se električnom iglicom deluje na aktivnost korena dlačice. Da bi rezultati bili zadovoljavajući, treba primeniti i nekoliko dodatnih tretmana. Ovaj metod mahom se primenjuje na manjim površinama.
Naravno, za one koji ne žele da odu u posetu obližnjem kozmetičkom salonu, a ipak žele da se liše malja koje smatraju viškom, ostaje tradicionalno rešenje – klasičan brijač. Tu nema mnogo nedoumice: čitava procedura jednaka je onoj koju sprovodite dok brijete lice, s tim što treba znati da će uklanjanje dlačica brijačem još više pojačati njihov rast u budućnosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.