U trendu

Spremni na sve

Među nama ima onih koji su zaista spremni na sve samo da bi privukli pažnju budućeg poslodavca i na taj način dokazali da su izvan svake konkurencije. A kada bismo anketirali neku grupu poslodavaca, sigurno je da bismo od njih čuli o sijaset najneobičnijih razgovora koje su imali s onima koji su želeli da rade u njihovim firmama. Bez obzira na to da li su u pitanju oni koji tvrde da su alergični na činjenicu da nemaju posao, ili oni koji su spremni da otpevaju sve odgovore na postavljena pitanja, oni koji svoje rezimee pišu u stihovima ili oni koji veruju da će im se posle dva odbijanja u istoj kompaniji ipak trećeg puta osmehnuti sreća, svima njima je zajedničko samo jedno – zbog određenog posla spremni su da učine sve!
Nažalost, ma koliko se svako od njih trudio da impresionira sve članove komisije za prijem novih radnika, nijedan od ovih kandidata nikada ne bi postigao svoj krajnji cilj. Kompanije će uvek angažovati druge, manje "maštovite", ali ozbiljnije i kompetentnije kandidate. Jedinstven način predstavljanja svakako privlači pažnju, ali nosi i rizik da se ostavi utisak krajnje neozbiljnosti i neprofesionalnosti. Stoga svi oni koji trenutno apliciraju za neki posao treba da se trude da se ponašaju što prirodnije. Trud da se impresioniraju članovi komisije često može da bude uzaludan. Pokušaj da se glumi druga osoba najpre će delovati izveštačeno. Za početak, potrudite se da saznate koliko zaista vredite. Pre odlaska na razgovor maksimalno se informišite o kompaniji koja je raspisala konkurs. Prikupljene informacije će vam pomoći da tokom razgovora u prvi plan istaknete samo one osobine koje su vam neophodne na radnom mestu za koje konkurišete.
Smešite se i budite pozitivni. Pokažite otvoreno zanimanje za radno mesto. Iskreni entuzijazam može znatno da uveća vaše šanse.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.