U trendu

Šta činiti kad ona pita da li je debela?

Tužna je, ali i vrlo istinita činjenica da žene ne misle uvek ono što kažu. Zato nemojte olako upadati u njihove zamke. Pokušajte da sagledate stvari iz drugačije perspektive i ne prihvatajte sve zdravo za gotovo. Jedno od standardnih ženskih pitanja je ono o težini i višku kilograma. Dakle, ona istrčava iz spavaće sobe držeći u rukama pantalone od prošle godine u koje nije mogla da uđe ni posle tri uzastopna pokušaja i postavlja vam legendarno trik pitanje: „Reci mi iskreno: da li sam se ugojila?“

Ono što vam verovatno prvo pada na pamet jeste to da se zaista malo ugojila u poslednje vreme. Dakle, čini vam se da bi to mogla biti čak i dobra situacija u kojoj ćete joj staviti do znanja da ne bi trebalo da tamani čokoladni keks istim tempom kao dosad. Međutim, ono što ona ipak misli u trenutku kad vam postavlja ovakvo i slična pitanja jeste: „Nesigurna sam u pogledu svog izgleda. Kaži mi nešto što će me razuveriti i što će mi popraviti samopouzdanje.“

Šta je u ovoj situaciji najpametnije uraditi? Najpre, možda samo pokušava da na proverenu foru izvuče kompliment od vas. Ukoliko se zapravo i nije ugojila, recite joj da izgleda fantastično i da ne treba da bude smešna postavljajući takva pitanja.

Ako se ugojila više od pet kilograma i ukoliko se ta tendencija nastavlja, možda bi trebalo da joj suptilno stavite do znanja da je ipak nabacila nekoliko kilograma i da ne bi bilo loše da počnete da trčite zajedno. Pametnim izborom reči i iskazivanjem volje da trčite zajedno pokazaćete joj da čak i u takvim situacijama ima vašu punu podršku. Njoj će svakako biti drago što ima tako brižnog dečka, a vi ćete se više nego uspešno izvući iz neprijatne situacije.

Sledeći put kada vam postavi ovakvo pitanje, nemojte se osećati kao da su vas upravo stavili na „vruću stolicu“ i da odgovarate na pitanje za tri miliona. Jedini način da pobedite u kvizu zvanom „Želite li da postanete dobar dečko?“ je da ne budete grubi, a ni brutalno iskreni. Budite nežni i pokažite razumevanje. Uostalom, šta ako se i vi nađete u sličnoj situaciji? Naravno da tada ne biste očekivali od nje da vas ubije u pojam svojim izjavama. Ponašajte se prema njoj onako kako biste voleli da se neko ponaša prema vama i sve će biti u najboljem redu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.