Šta ih obara s nogu?

Kako su se vremena menjala, promene su doživljavali i simboli lepote (i muške i ženske). Teško nam je da poverujemo u to da bi se žene s renesansnih portreta dobro snašle u današnjem svetu, koji ne toleriše višak kilograma. To što su raskošna poprsja i bokovi bili simbol zdravlja i plodnosti danas malo koga zanima. Muška percepcija se znatno promenila.

Da li je ista situacija i kod dama, ili se one drže nekih ustaljenijih modela privlačnosti? Koji to fizički atributi fasciniraju i impresioniraju pripadnice lepšeg pola na prvi pogled? Šta je ono na šta padaju dame, šta na nama primećuju?

Žene kažu da su muškarci sa snažnim, četvrtastim vilicama mnogo muževniji i privlačniji od onih koji imaju nežne crte lica. Da u tome ima istine pokazuje i primer holivudskog zavodnika Breda Pita, koji se već godinama nalazi u samom vrhu liste najpoželjnijih muškaraca.

Što se tiče širokih ramena, ona su oduvek bila neka vrsta simbola snage i najboljeg štita damama od surovog sveta koji ih okružuje. Kada padnu u očaj ili osete strah, one instinktivno traže oslonac na snažnim muškim ramenima. Slična je situacija i s mišićima. Lepo izvajani bicepsi sigurno će privući poglede žena i one će u mislima uživati dok ih te ruke nose, štite i, naravno, nežno maze. U prilog tome ide i priča o jakim šakama. Dugi prsti i široki dlanovi ulivaju im sigurnost i poverenje, a takođe mnogo govore o karakteru, fizičkoj i duhovnoj snazi.

Kada na red dođu pločice na stomaku, većina nas se na licu mesta zabrine. Zbog čega? Zato što ih baš i nemamo. A dame vole sportske tipove i dovoljno je da pogledaju trbušnjake na muškom telu pa da znaju u koju kategoriju treba da svrstaju određenog pripadnika jačeg pola. Druga stvar na koju vole da obrate pažnju jeste čvrsta zadnjica. Možda izennađuje činjenica da pridaju značaj tom delu našeg tela, ali njima i on govori o tome kakav smo tip, da li redovno treniramo ili se uglavnom izležavamo u fotelji s daljinskim u rukama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.