Šta vas „smara“

Živ ste čovek, neke stvari vam više ili manje idu na živce. Iako je to normalno, potrebno je da suzbijete svoju nervozu, a da biste je suzbili, treba da znate šta vas najviše nervira i na šta trošite dragocenu energiju. Treba voditi računa o sredini u kojoj živite, treba ići na posao, treba naći vremena za zabavu i prijatelje. Ravnomerno raspoređivanje obaveza kako bi se našlo vreme nužno za opuštanje nije lak zadatak.

Naravno, niko ne kaže da od komarca treba praviti slona, ali ne treba ni praviti paniku čim stvari ne idu onako kako ste prvobitno zamislili. Sitnice ne smeju da vam stvaraju nespokojstvo. Umesto toga promenite ugao gledanja, smanjite tenziju, smejte se svojim manama. Svoje poslovne obaveze i nerviranje zbog poslovnih ugovora ostavite zaključane u kancelariji. Koja je svrha toga da se po povratku kući samo strovalite u krevet od umora i zaspite?

Usporite, uštedite sebi vreme i pokušajte da barem kod kuće osetite svu lepotu nerada, makar nakratko. Bićete bolje raspoloženi i orniji za nove radne pobede. Bez obzira na to što se deklarišete kao osoba kojoj ne pada teško svakodnevni odlazak na posao i rad bez predaha, treba imati na umu da posao nije i ne treba da bude sve u vašem životu.

Neka drugi hvale vašu marljivost i zalaganje i neka vam to prija. Ipak, nemojte dozvoliti sebi da se na kraju dana osećate kao isceđen limun. Preuzimanje tuđih obaveza na svoja pleća, neodložni sastanci koji od vas zahtevaju punu koncentraciju, pregovori, neprestana zvonjava mobilnih i fiksnih telefona – sve to iznuruje vaš organizam i dovodi vas u stanje napetosti, što može biti skupo naplaćeno kada odete na prvi sledeći zdravstveni pregled. Zbog toga podelite posao s kolegama a za sebe obezbedite zasluženi predah. Vaši živci su samo vaši, nema potrebe da ih trošite na gluposti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.